monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Lucrările de extindere a Parcului Industrial Tetarom I se apropie de final

Noile clădiri din Parcul Industrial Tetarom I, construite din fonduri europene, sunt în pericol din cauza alunecările de teren. Cu toate acestea, noua investiţie este gata să fie inaugurată.

În contextul în care lucrările de extindere a Parcului Industrial Tetarom I se apropie de final, stadiul fizic de realizare a acestora fiind de circa 96%, Consiliul Judeţean Cluj se pregăteşte să efectueze recepţia lucrărilor neafectate de procesul de stabilizare a versanţilor. În paralel, continuă lucrările de intervenţie în regim de urgenţă în vederea stabilizării versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I.

„În perioada imediat următoare vom da în funcţiune facilităţile edificate prin intermediul proiectului, respectiv clădirea de birouri, cele două hale de producţie şi depozitare precum şi imobilul administrativ. Vor avea astfel de câştigat atât agenţii economici interesaţi să se stabilească în Tetarom I şi viitori lor angajaţi, absolvenţi ai universităţilor clujene, cât şi economia locală, în ansamblu” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.


Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial Tetarom I  au fost realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

Potrivit CJ Cluj, obiectivul general al proiectului îl constituie crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca.


Astfel, tinerilor absolvenţi ai universităţilor clujene li se oferă tot mai multe şanse pe piaţa muncii, prin absorbirea lor de către firmele noilor investitori. Prin dezvoltarea şi extinderea parcului industrial Tetarom I, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune extinderea activităţii în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să vină în sprijinul atât al dezvoltării activităţii economice a IMM-urilor autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune”, spun reprezentanţii CJ Cluj.

În acest moment, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.