Actualitate

După 7 ani, o familie din Cluj a câştigat procesul cu Primăria care a autorizat nelegal un bloc de pe strada Câmpului

După şapte ani de procese, proprietarii casei umbrite de un bloc de pe strada Câmpului au câştigat în faţa Primăriei şi a constructorului.

După 7 ani, o familie din Cluj a câştigat procesul cu Primăria care a autorizat nelegal un bloc de pe Câmpului După 7 ani, o familie din Cluj a câştigat procesul cu Primăria care a autorizat nelegal un bloc de pe Câmpului

Primăria Cluj-Napoca, în solidar cu un constructorul Ioan Şeulean, a fost obligată, din nou, să achite circa 65.000 de euro proprietarilor unei case umbrite de un bloc. În 2008, Primăria a avizat nelegal PUD-ul şi a emis nelegal autorizaţia de construcţie pentru blocul de pe strada Câmpului care a afectat gradul de însorire a casei din vecinătatea blocului.

Potrivit clujust.ro, după 7 ani de judecată, cazul casei umbrite de bloc de pe strada Câmpului a ajuns din nou la Judecătoria Cluj-Napoca în luna mai, ca urmare a unei decizii controversate a Înaltei Curți, care a decis ca să întoarcă cazul de unde a plecat, adică la Judecătoria Cluj-Napoca. Judecătorul Simona Mihai care a preluat dosarul l-a soluționat într-un timp foarte scurt, spre bucuria reclamanților, care se luptă de atâția ani pentru a li se face dreptate. Astfel, în 5 mai, s-a dat o amânare din cauza constructorului, dar în 12 mai, judecătorul a hotărât să grăbească lucrurile : ”Dispune, din oficiu, preschimbarea termenului de judecată fixat pentru data de 18.08.2016, la data de 30.06.2016, sala 162, ora 9.00, pentru când se citează toate părţile.”


Soluţia pe scurt este următoarea : ”Admite cererea extinsă şi precizată formulată de reclamanţii Roșca Adrian Cosmin si Roșca Ana Monica.

Obligă pârâţii Șeulean Ioan şi Municipiul Cluj Napoca, în solidar, la repararea integrală a prejudiciului în sumă de 283.757 lei cauzat reclamanţilor prin avizarea nelegală a PUD-ului cu nr.56035/27.03.2008 şi emiterea în mod nelegal în favoarea pârâtului Șeulean Ioan a autorizaţiei de construcţie nr.1210/25.07.2008 de către pârâtul Municipiul Cluj Napoca şi nerespectarea autorizaţiei de construcţie de către pârâtul Șeulean Ioan”.


Conform sursei citate, proprietarii casei, Adrian și Monica Roșca, au primit aceeași sumă, la virgulă, pe care o stabilise și Curtea de Apel Cluj, înainte de decizia ÎCCJ.

Familia Roşca s-a judecat de mai mulţi ani pentru faptul că lângă locuinţa lor a fost construit un bloc care le afectează gradul de însorire, iar Curtea de Apel Cluj le-a dat câştig de cauză, în februarie 2015, pe motiv că locuinţa lor şi-a pierdut, astfel, din valoarea de piaţă. Este vorba despre un bloc lung cu trei etaje şi mansardă din capătul străzii Câmpului, pe locul căruia trebuia să fie locuinţe unifamiliale înşiruite. Autorizaţia de construire a fost emisă de Primăria Cluj-Napoca pe numele unei persoane fizice, Ioan Şeulean, beneficiarul imobilului. Primăria Cluj-Napoca a atacat decizia Curţii de Apel, iar părţile s-au judecat o perioadă şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis apoi întoarcerea cazului de unde a plecat, la Judecătoria Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter