Actualitate

CSM l-a suspendat pe judecătorul Gabriel Năsui, după ce acesta a fost trimis în judecată de DNA

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi, suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a lui Gabriel Năsui, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată pe Gabriel Adrian Năsui, la data faptelor judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi omul de afaceri Cristian Baboş, acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Potrivit DNA, în cursul anului 2008, Gabriel Adrian Năsui, în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Cluj Napoca, a acceptat şi primit cu titlu de mită de la omul de afaceri Cristian Baboş foloase necuvenite în valoare totală de 3.740 euro.

Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentinţă favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant.


De asemenea, în perioada mai - iunie 2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul "a achitat" suma de 3.740 euro lui Cristian Baboş.

În cauză, procurorii au instituit sechestru asupra sumei de 3.740 euro, depusă de Gabriel Năsui la o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.


Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter