Actualitate

Cluj Arena trece în administrarea Primăriei

Alin Tişe îi îndeplineşte visul lui Emil Boc şi îi dă stadionul Cluj Arena. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj spune că cea mai bună variantă este ca acest obiectiv să treacă în proprietatea publică a municipiului Cluj Napoca. Nu de puţine ori Boc a declarat că îşi doreşte o administrare comună a Cluj Arena (în contul datoriilor pe care societatea care administrează stadionul o are către bugetul local) şi a Sălii Polivalente.

“Stadionul trebuie să treacă la Primărie ca şi proprietate, e făcut din banii clujenilor, e normal să fie la Primărie. Vechiul stadion a fost la Primărie şi a trecut la Consiliul Judeţean. Va fi o decizie politică. Vă asigur că am discutat cu domnul Boc și își dorește foarte mult ca stadionul să reintre în patrimoniul municipalității. Este o decizie pe care ne-o vom asuma în forul Consiliului Județean. Propunerea le-am transmis-o inclusiv liderilor PSD și UDMR. Sunt convins că vor înțelege cu toții că stadionul trebuie gestionat eficient, împreună cu Sala Polivalentă, iar municipalitatea are capacitatea de a face lucrul acesta. Legea ne permite să transferăm din domeniul public al Consiliului Judeţean în domeniul public al Primăriei Cluj-Napoca, nu este nevoie de nicio Hotărâre de Guvern. Eu ţin la acest stadion, dar conceptul unitar al evenimentelor îl face Primăria. Primăria doreşte să preia Cluj Arena. Este în interesul clujenilor să fie într-o administrare unitară. Îl transferăm în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca cu o unică societate de administrare în regim coerent. Vom face o nouă societate care să administreze Polivalenta şi Cluj Arena. Vorbim de o societate nouă, cea de la Polivalentă va dispărea, putem intra şi noi, Consiliul Judeţean, ca acţionar. Societatea Cluj Arena va rămâne fără obiect de activitate. Datoria se va eşalona sau nu se va mai da. Dacă intrăm pe faliment, se va plăti doar o parte din datorie”, a precizat Tişe.

Societatea care administrează stadionul are de luni bune conturile blocate pentru că nu și-a plătit taxele şi impozitele în ultimii ani, datorând Primăriei Cluj-Napoca, la finele anului 2015, 12,5 milioane de lei.


Încă de pe vremea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mihai Seplecan, Emil Boc declara că îşi doreşte o administrare comună atât a Cluj Arena, cât şi a Sălii Polivalente, dar a fost refuzat constant, Seplecan prezentându-i de fiecare dată alte variante de lucru.

“Ne-am arătat disponibilitatea de a prelua stadionul, cu datoriile aferente şi plata impozitului, urmând ca după aceea să constituim o structură unică Sala Polivalentă - stadion", spunea anul trecut primarul Emil Boc.


Soluţiile prezentate atunci de Seplecan pentru stingerea datoriilor erau: Primăria să preia 99% din acţiuni, să administreze societatea Cluj Arena, dar stadionul să rămână în patrimoniul judeţului, intrarea în insolvenţă a firmei care administrează stadionul sau Primăria să cumpere stadionul.

abonare newsletter