Actualitate

„Blonda cu BMW”, condamnată la închisoare - GALERIE FOTO

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au condamnat o pe Yannina Oltean, tânăra care a produs un accident de circulaţie în Cluj, fugind de poliţie, la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni, cu suspendare sub supraveghere.

În cursul zilei de 27 februarie 2014, ca urmare a accidentului de circulaţie produs pe Calea Moţilor din Cluj-Napoca, Yannina Oltean a fost reţinută pentru 24 ore de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0.80 mg/l alcool pur în sânge”.

Yannina Oltean care a fugit de poliţişti avea o alcoolemie de 1,02 miligrame litru alcool pur în aerul expirat. Conform polițiștilor, tânăra s-a urcat în BMW-ul Z4 în zona Diesel. Urmărirea a început de pe Memorandumului şi s-a sfârşit pe Calea Moţilor unde a spulberat o maşină de taxi.


„În 26 februarie 2014, ora 23:40, o femeie de 29 de ani din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moţilor, din Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus. Anterior accidentului, în Piaţa Unirii, conducătoarea autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de poliţişti, motiv pentru care echipajul de poliţie a trecut la urmărirea acestuia. Fiind testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.

După ce i-au fost puse cătuşele, tânăra le-a spus poliţiştilor că nu îi va dezamăgi dacă dau ceva pe ea. „Îți promit că în viața mea nu voi conduce. Uită-te la mine, te rog. Te rog frumos, uita-te la mine o secundă. Dă un leu pe mine, te rog frumos, în lumea asta. Îți voi promite că nu te voi dezamăgi. Te rog frumos, spune-mi numele tău de familie”, spunea tânăra, fără a primi vreo reacție din partea polițistului.


În urma accidentului, conducătorul autoturismului care circula regulamentar şi doi pasageri au suferit răni uşoare, iar un alt pasager de 23 de ani a fost rănit grav.

Victimele au fost transportate la U.P.U. 1 Cluj-Napoca pentru acordarea îngrijirilor medicale.


Pentru că victimele şi‑au retras plângerea de vătămare corporală, tânăra a rămas în dosar doar cu infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihotrope.

Yannina mai este obligată prin decizia instanţei, la urmarea unui curs de reintegrare socială şi de prestare a unei munci neremunerate în folosul societăţii de 60 de zile, la o asociaţie filantropică medicală creştină sau la Parohia Ortodoxă Sf Dumitru din Floreşti. Inculpata şi procurorii pot introduce apel în 10 zile de la comunicare.


"Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Munca va fi prestată în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical Creştină din Cluj-Napoca sau al Parohiei Ortodoxe Române – Biserica „Sfântul Dumitru” Floreşti”, se arată în minuta instanţei.

Pe contul său de socializare, Yannina Oltean apărea lângă autoturismul BMW Z4 implicat în accident. Yannina Oltean s-a fotografiat şi în locații exotice, cum ar fi Dubai sau numeroase capitale euroepene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter