Actualitate

Care este posibila componență a Consiliului Local Cluj-Napoca

Ca urmare a rezultatelor alegerilor locale de duminică, PNL va avea cei mai mulți consilieri locali, urmat de UDMR și PSD+ALDE+UNPR.

Primarul Emil Boc a anunțat, ieri, la un post de radio local că PNL va avea 17 consilieri în componența Consiliului Local din mandatul 2016-2020, ca urmare a obținerii a peste 50% din voturile alegătorilor clujeni. Restul de 10 consilieri locali vor fi împărțiți între UDMR și PSD+ALDE+UNPR. ”Le mulțumesc clujenilor și echipei de la PNL Cluj, o echipă sudată și unită”, a declarat Emil Boc.

La Cluj, Anna Horvath a ieșit pe locul doi, după Emil Boc. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este mulţumit de rezultatul obţinut de formaţiunea sa la alegerile locale, cu cei circa 200 de primari. “Am păstrat în interiorul comunităţii maghiare o susţinere importantă. Am rămas cea mai puternică forţă politică maghiară din România. (...) Statistic, suntem foarte aproape de 200 de primari sub sigla UDMR şi sunt în jur de 7-8 primari care au fost susţinuţi în comun cu Partidul Civic Maghiar. Deci, putem considera o reuşită comună, fiindcă până la urmă acesta era şi scopul nostru când am făcut înţelegere cu PCM. (...) Avem mai mulţi primari, împreună cu PCM, decât am avut până acum. Acest lucru ne bucură şi-i felicit pe toţi cei care au câştigat mandate”, a spus Kelemen Hunor.
Locul trei la Cluj-Napoca l-a ocupat independentul, susținut de PSD+ALDE+UNPR, Octavian Buzoianu. PSD a câștigat în schimb alte primării în județ.


Posibila componență a Consiliului Local Cluj-Napoca:

PNL:

1. Stamatian Vasile Florin

2. Tarcea Dan Ştefan


3. Moisin Radu Marin

4. Florian Ovidiu Valeriu


5. Şurubaru Gheorghe

6. Gliga Florin Valentin


7. Dreoni Giacomo

8. Tomoş Constantin Ioan


9. Pop Ioan (este posibil să se retragă la pensie)

10. Sărmaş Ioan Sabin

11. Constantea Radu Mihai

12. Moldovan Gabriela Iuliana

13. Raţiu Radu Florin

14. Pop Loredana

15. Ferdean Rareş Petru

16. Molhem Mohammad Bachar

17. Suciu Mihaela Rodica

UDMR:

1. Horvath Anna

2. Gergely Balazs

3. Csoma Botond

4. Racz Levente

5. Olah Emese

PSD+ALDE+UNPR:

1. Dan Morar - PSD

2. Horia Nasra - PSD

3. Adrian Mureşan - ALDE

4. Corina Croitoru - PSD

5. Andras Tothfalusi - UNPR

abonare newsletter