Actualitate

Plângere la DNA împotriva fostei conduceri a Imprimeriilor Coresi Cluj

Directorul Companiei Naţionale Imprimeriile (CNI) Coresi Cluj, Mircia Giurgiu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus o plângere la DNA împotriva fostei conduceri a sucursalei clujene, care ar fi produs pierderi de 1,5 milioane de lei.

“Situaţia este foarte gravă datorită conducerii numite în 2012 la nivel naţional şi la nivelul judeţului Cluj, care a transformat Compania Naţională Imprimeriile Coresi în agenţie imobiliară. Fostul director al Sucursalei Cluj, Ionică Laurenţiu, a fost numit în funcţie la sfârşitul anului 2012, când s-a înregistrat un profit de aproape 4.000 de lei. De atunci, timp de trei ani consecutiv, sucursala clujeană a avut doar pierderi în fiecare an, totalizând peste 1,5 milioane de lei. Pierderile au fost făcute deliberat pentru a arăta că sucursala nu este profitabilă şi a o distruge, prin scoaterea la vânzare a activelor, iar terenul să fie revândut în scopuri imobiliare, după modelul de la Sucursala Oltenia. Am depus plângere la DNA împotriva fostei conduceri a CNI Coresi Cluj”, a precizat Mircia Giurgiu.

El a mai spus că fosta conducere de la Cluj "a pierdut intenţionat contractul pentru tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din judeţ, prima oară în ultimii 26 de ani, după ce a oferit cel mai mare preţ la licitaţie", dar şi contractul cu Editura Didactică pentru tipărire de carte şcolară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter