Actualitate

Compania Hexi Pharma, pusă oficial sub acuzare

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanților diluați din spitale.

Compania Hexi Pharma, pusă sub acuzare Compania Hexi Pharma, pusă sub acuzare

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea 'Dezinfectanții utilizați în spitale', procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin ordonanță, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută și pedepsită de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Parchetul mai arată că, vineri, i-a fost adus la cunoștință reprezentantului legal al societății faptul că procurorii au pus sub acuzare persoana juridică SC Hexi Pharma CO SRL.


Procurorii au deschis săptămâna trecută un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de firma Hexi Pharma. Parchetul anunța atunci că urmărirea penală a fost începută pentru faptă, respectiv infracțiunile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Sâmbăta trecută, anchetatorii au efectuat percheziții la sediul și punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum și la 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și din municipiul București, de unde au fost ridicate probe și documente. Tot atunci, procurorii au făcut percheziții și la domiciliul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter