Actualitate

Emil Boc va da cu subsemnatul la Înalta Curte de Casație și Justiție

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, candidat al PNL pentru poziția de primar general al Capitalei și Emil Boc, primarul în exercițiu al municipiului Cluj-Napoca sunt așteptați mâine la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Emil Boc va da cu subsemnatul la Înalta Curte de Casație și Justiție Emil Boc va da cu subsemnatul la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cătălin Predoiu și Emil Boc vor depune mărturie în Dosarul Gala Bute. Potrivit stiripesurse.ro, ei au fost chemați în instanță de Elena Udrea care a susținut că mărturia celor doi este capitală de vreme ce unul era premier și celălalt ministru al Justiției în perioada când Guvernul României s-a implicat în organizarea celebrei gale.

”Da, cei doi de care pomeniți au fost propuși de apărare. Și domnul Predoiu și domnul Boc vor trebui să le spună judecătorilor ce știu despre felul în care Guvernul României s-a implicat în organizarea acestui spectacol”, a declarat deputatul Elena Udrea pentru sursa citată.


Ulterior aceasta a declarat că „suntem la etapa la care au fost date probe în apărare. Printre martori pe care i-am solicitat sunt și Emil Boc și Cătălin Predoiu.”

Fostul ministru al turismului a declarat că declarațiile celor doi ar putea fi de folos în mod cert.


„Ori această decizie ar fi ilegală, și atunci dacă eu am vreo vină, atunci au și dânșii, ori decizia este corectă și nici eu nu mă fac vinovată de nimic”, a spus Udrea.

În acest dosar fostul ministru Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene. În acelaşi caz, mai sunt inculpaţi şi trei dintre foştii săi subordonaţi de la Ministerul Dezvoltării, dar şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.


Dosarul „Gala Bute” a fost deschis în primăvara anului 2012, la sesizarea Departamentului de Luptă Antifraudă. Existau suspiciuni că, în spatele galei de box în care Lucian Bute l-a întâlnit pe francezul Jean-Paul Mendy, ar fi avut loc o deturnare de fonduri. Principalul suspect era Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box de la acea vreme. Anchetatorii bănuiau că ar fi fost de acord ca evenimentul sportiv să fie organizat de o firmă care îi aparţine şi aşa ar fi primit 8 milioane de lei, bani plătiţi de Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus atunci de Elena Udrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter