Actualitate

Florin Piersic JR. revine la Cluj cu “Freak Show”

13 personaje, un singur actor – aşa se poate rezuma spectacolul lui Florin Piersic JR., “Freak Show” care va avea loc pe scena Operei Naţionale Cluj, în 25 aprilie, de la ora 19.00.

Florin Piersic JR. revine la Cluj, cu o nouă reprezentație a spectacolului “Freak Show”. După succesul răsunător înregistrat cu prima reprezentație la Cluj, în noiembrie anul trecut, când spectacolul s-a jucat cu casa închisă, îndrăgitul actor, câștigător al unui premiu UNITER în 2002 și nominalizat și la Gala din 2016 pentru Cel mai bun actor în rol principal, se întoarce pe scena clujeană cu acest one-man-show unic în România, scris, regizat și interpretat de el.

Este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore. Cei prezenți vor avea ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în 13 personaje diferite, într-o succesiune halucinantă și captivantă. Fie că e muncitor pe șantier, menajeră, profesor, miliardar sau pensionar, Piersic JR creează o lume completă și complexă în jurul său, ținând spectatorii cu sufletul la gură și ochii ațintiți pe scenă vreme de două ore.


Prețul unui bilet variază în funcție de categoria de loc, după cum urmează: 30 lei – Cat.II, 40 lei – Cat.I și 50 lei pentru categoria VIP. Pensionarii și studenții (posesori de StudentCard) beneficiază de o reducere de 30% din valoarea prețului afișat. Reducerea este valabilă numai la biletele cumpărate de la standul din Cora.

“Freak Show” a fost prezentat cu succes publicului român din Germania (Koln), Canada (Toronto, Calgary, Ottawa, Moreal), Belgia (Bruxelles – Centrul Cultural BOZAR), Franța (Toulouse – Theatre de la Comedie), Marea Britanie (Londra - Leicester Square Theatre) și a primit aplauze îndelungi din partea spectatorilor care au umplut sala Operei Naționale din Timișoara.


Născut pe 18 iulie 1968, Florin Piersic JR. a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale. Ca actor al Teatrului Mic, a jucat în spectacole precum: Comedia erorilor, Regăsire, Zoo Story, Mătrăguna, Key West,
Copiii unui Dumnezeu mai mic.

Apoi a început să traducă și să regizeze teatru și film, ca independent. A regizat și a jucat în spectacolele Zaruri și cărţi, Zi că-i bine, Opposites attract, Tom și Jerry, precum și în filmele Fix Alert, Eminescu versus Eminem, Killing Time, realizate după propriile sale scenarii.


Unul dintre cele mai importante momente ale carierei sale a fost apariţia one-man-show-ului Sex Drugs Rock and Roll, un tur de forţă ce i-a adus Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în 2002.

Pe marele ecran, a jucat în producţii românești (Călătoria lui Gruber, Quod erat demonstrandum) cât și internaţionale (Charlie Countryman, Werewolf 2 – The beast among us, Youth without youth, Bibliotheque Pascal). În televiziune a avut unul dintre rolurile principale din serialul La Urgenţă.


A publicat romanul Romantic Porno și două volume de povestiri intitulate Opere Cumplite.

În prezent, Florin Piersic JR. lucrează la lung-metrajul Nimic despre dragoste, după un scenariu propriu.

Etichete: florin piersic jr
Ultimele Stiri
abonare newsletter