Actualitate

Clujenii au ieșit în stradă pentru a milita împotriva avorturilor

Peste 200 de clujeni au ieșit astăzi în stradă pentru a protesta împotriva avortului. Oameni de toate vârstele, părinți cu copii de mână sau tineri cu pancarte inscripționate cu mesaje pro-viață și-au dat întâlnire sâmbătă la ora 11:30 în Piața Unirii.

La eveniment au fost invitați reprezentați ai cultelor religioase din Cluj-Napoca. Aceștia și-au exprimat suportul față de familia tradițională.

„Avortul nu rănește doar copilul nenăscut ci și mama și întraga familie. Nici o fetiță nu spune că atunci când va crește vrea să facă avort. Suntem aici pentru a trimite un mesaj celor care au puterea de a face ceva. În urmă cu peste 20 de ani oamenii erau în stradă cerând libertate. Prima decizie luată în data de 26 decembrie 1989 a fost aceea de a legaliza avortul. Libertatea de a ne ucide copiii. Noi nu vrem ca avortul să fie restricționat, vrem să fie ceva de neconceput”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului.


Marșul pentru viață din acest an se află la cea de a VI-a ediție. Evenimente asemănătoare au avut loc astăzi în mai multe orașe ale țării.

Citește și: Despre oameni care mor. Despre oameni care luptă pentru viață 

Etichete: protest
abonare newsletter