Actualitate

România, criticată dur de Comisia Europeană

România are una dintre cele mai slabe infrastructuri de transport din Europa din cauza influenței politice în stabilirea priorităților strategice în domeniu și a pregătirii proaste a lucrărilor, susține Comisia Europeană în raportul de țară.

„Pregătirea proiectelor este în general insuficientă și adeseori influențată de factori externi. Faza de pregătire tehnică, care cuprinde studiile de prefezabilitate și de fezabilitate, precum și studiile tehnice și economice, este de obicei coordonată cu calendarul politic sau cu alte priorități pe termen scurt care nu au legătură cu chestiunile tehnice. Din această cauză, studiile sunt de proastă calitate și nu respectă standardele pentru inițierea etapei de implementare", spune Comisia, relatează hotnews.ro. 

De asemenea, proiectele care pot fi finanțate din fonduri europene sunt afectate de factori politici, mai susține Comisia Europeană. 

Referitor la proiectele locale Comisia spune că deciziile nu sunt clar fundamentate.


„Dificultățile în stabilirea priorităților sunt deosebit de acute la nivel local. Programul național de dezvoltare locală nu are criterii stricte de selecție, iar deciziile de finanțare nu sunt clar fundamentate", se mai arată în raport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter