Actualitate

Olimpicii vor fi răsplătiți mai bine

Ministerul Educației a anunțat joi printr-un comunicat de presă că a fost propusă majorarea sumelor acordate elevilor premiați la olimpiadele naționale cu până la 30%.

havokjournal.com havokjournal.com

Valoarea premiilor la olimpiadele naționale pe discipline va crește cu peste 30% în cazul în care va fi aprobată o Hotărâre de Guvern pusă în dezbatere publică de către Ministerul Educației.

Această cifră nu a fost modificată din anul 2008, iar în ceea ce privește olimpiadele internaționale, cuantumul sumelor a rămas la același nivel pe care l-au avut în anul 2008. Acestea însă sunt cumulate cu alte beneficii ce le sunt oferite elevilor și profesorilor.


Recompensele pentru performanțele pe care le au elevii la etapa internațională a competițiilor școlare sunt recompensate cu sumele: 12.550 de lei pentru premiul/medalie de aur cu punctaj maxim, 9.720 de lei pentru premiul I/medalie de aur, 8.330 de lei pentru premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 de lei pentru premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 de lei pentru menţiune.

Pentru rezultatele deosebite înregistrate la competiţiile şcolare internaţionale, organizate la nivel european sau regional, ministerul acordă stimulente în valoare de 4.440 de lei pentru premiul I/medalie de aur, 3.785 de lei pentru premiul II/medalie de argint, 2.945 de lei pentru premiul III/medalie de bronz şi 2.550 de lei pentru menţiune. Cuantumurile acestor premii în bani acordate elevilor reprezintăsumele nete”, anunță Agerpress.


Nici profesorii care se ocupă de pregătirea elevilor premiați nu sunt ignorași. Aceștia primesc un stimulent financiar egal cu cel pe care îl primește elevul. În cazul în care mai mulți profesori s-au ocupat de pregătirea elevului, suma se împarte în mod egal.

În ceea ce priveşte elevii care obţin distincţii la etapele judeţene şi interjudeţene a olimpiadelor şcolare şi profesorii care îi pregătesc, proiectul de act normativ nu aduce noutăţi. Mai exact, cuantumurile sumelor acordate sunt stabilite de autorităţile locale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, informează Agerpress.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter