Actualitate

Comisia Juridică a dat AVIZ FAVORABIL pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui Gabriel Oprea

Comisia Juridică a Senatului s-a reunit marți pentru a emite un raport în cazul solicitării DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. La ședința senatorilor juriști a participat și un social democrat care nu face parte din Comisia Juridică.

Fostul vicepremier a transmis un punct de vedere colegilor săi juriști prin care a cerut retrimiterea dosarului său, instrumentat de către DNA, la Parchetul General, potrivit unor surse parlamentare. Gabriel Oprea şi-a susținut nevinovăția în fața colegilor juriști.

Votul pentru ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea se va da miercuri, începând cu ora 10.30.


Audierea lui Gabriel Oprea la Comisia juridică a Senatului nu a fost lipsită de incidente. La şedinţă a participat şi un senator care nu este membru al comisiei, iar Gabriel Oprea a contestat semnătura de pe documentul venit de la Parchetul General.

Cătălin Boboc, preşedintele Comisiei juridice, a prezentat rezultatul votului, însă a trebuit să dea explicaţii şi despre prezenţa la şedinţă a unui senator care nu este membru al comisiei juridice. Senatorul Mihai Fifor a fost văzut de jurnalişti intrând în sala de şedinţă, deşi nu este membru al comisiei juridice. 


“Este coleg de-al nostru, senator, și are dreptul să participe la comisie. Este senator și a dorit să participe și a putut să participe. Sigur, nu s-a implicat în lucrările comisiei.

Am ascultat poziția domnului senator. Toți membrii comisiei au studiat dosarul timp de o săptămână, l-am audiat împreună cu avocatul lui, apoi comisia s-a pronunțat prin vot”, a explicat acesta.


Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Conform DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter