Actualitate

Bugetul local va fi votat joi. Este mai mic decât anul trecut

Anul acesta, primarul Emil Boc vrea să cheltuiască banii bugetului local pe proiecte vechi care nu au fost încheiate în anul precedent.

Bugetul local va fi votat joi. Este mai mic decât anul trecut Bugetul local va fi votat joi. Este mai mic decât anul trecut

În şedinţa de Consiliu Local de joi va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind bugetul local pe 2016. Bugetul local de dezvoltare aferent anului 2016 reprezintă 30% din totalul bugetului local, respectiv suma de 339.155.000 lei şi a fost fundamentat asigurând prevederi pentru realizarea obiectivelor de investiţii noi şi în continuare, achiziţii de bunuri şi servicii şi pentru alte cheltuieli de investiţii. Din totalul bugetului local, 954.746.543 lei, bugetul de funcţionare este de 759.467.543 lei.

Săptămâna trecută a fost organizată o dezbatere publică pe marginea bugetului local, interesul pentru acest subiect fiind însă foarte scăzut. Doar 20 de persoane au fost prezente la dezbatere, majoritatea consilieri locali şi specialişti din Primărie.


Înainte de dezbatere, proiectul de buget s-a aflat pe site-ul Primăriei timp de aproximativ două săptămâni pentru sugestii din partea clujenilor.

La fel ca în fiecare an, primarul Emil Boc şi-a anunţat lista cu priorităţi, atât în cadrul dezbaterii publice cât şi în timpul unei conferinţe de presă de la începutul lunii ianuarie. Majoritatea propunerilor sunt vechi şi readuse în atenţia clujenilor la început de an electoral. Printre priorităţile pe 2016 se numără realizarea unui aquapark în Grigorescu, idee pe care primarul Emil Boc o are de cel puţin patru ani şi o readuce periodic în atenţie.


În iunie 2012, la începutul actualului mandat de primar, Boc propunea iarăşi construirea unui aquapark. Primarul declara atunci că aquaparkul ar putea fi construit în zona ştrandului Sun, unde Primăria deţine mai multe terenuri. O altă locaţie propusă acum patru ani era în incinta fostelor Băi Someşeni, caz în care soluţia ar fi fost privată, dar susţinută de Primărie. Pe lista priorităţilor din acest an se află şi derularea unor concursuri de soluţii vizând reabilitarea Turnului Pompierilor, reabilitarea zonei Cetăţuie, valorificarea Someşului şi amenajarea unor zone de agrement pe malurile râului. Nici aceste propuneri nu sunt noi. Despre amenajarea Someşului se vorbeşte de mai mulţi ani, fără să se facă însă ceva concret.

În acest an, Boc vrea să înceapă activităţile culturale şi educative la cinematograful Dacia, să continue demersurile pentru preluarea Parcului Feroviarilor în vederea transformării lui într-un parc public.

abonare newsletter