Actualitate

Consiliul Judeţean Cluj anunţă continuarea lucrărilor la Centrul de Deşeuri. Pentru a câta oară?

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a anunţat joi continuarea lucrărilor la Centrul de Deşeuri. Este a nu ştiu câta oară când instituţia anunţă acest lucru fără însă ca acesta să se realizeze în concret.

Potrivit Consiliului Judeţean, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice din România a validat documentaţia de atribuire a contractului de lucrări vizând proiectarea şi execuţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Cluj.

“Obiectul contractului constă în proiectarea şi execuţia Celulei de depozitare şi a zonei administrative aferente Centrului de Deşeuri, finalizarea lucrărilor începute şi rămase de executat aferente proiectului de consolidare a zonei afectate de alunecări de teren, lucrări de remediere ce se impun pentru operarea/funcţionarea instalaţiilor de sortare şi tratare a deşeurilor, remedierea, continuarea şi terminarea lucrărilor aferente Zonei Tehnice compuse din Staţia de tratare mecano-biologică şi Staţia de sortare, precum şi continuarea şi terminarea lucrărilor aferente drumului de acces la obiectiv”, anunţă Consiliul Judeţean Cluj.


Instituţia mai spune că perioada de execuţie a lucrărilor şi de îndeplinire a contractului este de 18 luni, perioada de notificare a defecţiunilor fiind de 60 luni de la terminarea lucrărilor.

„Cele două părţi ale contractului de execuţie a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj – Fidicul Galben, finalizat în proporţie de peste 80%, respectiv Fidicul Roşu, vor fi realizate împreună, de un singur constructor, pentru a grăbi şi a da astfel coerenţă acestui proiect mult aşteptat de clujeni. Îmi doresc ca după semnarea contractului lucrările să aibă ritmul accelerat pe care ni-l dorim, iar în cel mai scurt timp posibil să avem un Sistem Integrat al Deşeurilor pe deplin funcţional”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.


Contractul de lucrări, a cărui valoarea totală estimată este de 123.699.580,75 lei, va fi atribuit în urma desfăşurării unei licitaţii deschise, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 22 martie, dată la care va avea loc şi deschiderea ofertelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter