Actualitate

Un consilier local vrea tarife mai mici la transportul cu taxiul. Sunteți de acord?

În 2013, Primăria Cluj-Napoca a aprobat majorarea tarifului maxim pe care îl pot practica taximetrele pe timp de zi în Cluj-Napoca, de la 2 lei/km la 2.25 lei/km, ca urmare a creșterii prețului carburanților.

Un consilier local vrea tarife mai mici la transportul cu taxiul. Sunteți de acord? Un consilier local vrea tarife mai mici la transportul cu taxiul. Sunteți de acord?

Ca urmare a scăderii prețurilor la combustibili, consilierul local Ioan Bîldea propune conducerii Primăriei să aprobe reducerea tarifelor la taximetre, pe același considerent al majorării tarifelor, în urmă cu doi ani, când prețul combustibililor era în continuă creștere.

De doi ani, toți operatorii au aplicat tariful maxim pe timp de zi, respectiv 2.25 lei/km.


Conform legislației romanești în vigoare, activitatea transportului în regim de taxi este foarte reglementată. „Prețul nu este fixat de cerere și ofertă, ci rezultă în urma înțelegerilor dintre operatori și dispecerate, neavând voie însă să depășească prețul maxim fixat de municipalitate. După cum observăm în practică, în ultimii ani, în Cluj-Napoca toți operatorii practică tariful de zi de 2,25 lei/km, adică tariful maxim stabilit de către Consiliul Local. Având în vedere acest fapt și urmărind evoluția prețului combustibililor în ultimul an, în sensul în care se constată o scădere semnificativă a acestora, cred că trebuie analizată posibilitatea reducerii tarifului maximal pe timp de zi practicat pe raza municipiului Cluj-Napoca”,  spune Bîldea, într-o solicitare adresată conducerii Primăriei.

abonare newsletter