monitorulcj.ro Menu
Actualitate

128.000 lei din bugetul local pentru Jurnalul Municipal și monitorizarea presei

Ca și în anii anteriori, pentru 2016, Primăria Cluj-Napoca are nevoie de firme de specialitate care să monitorizeze presa, deși există un Birou Mass-Media în cadrul instituției. Anul trecut, a câștigat firma realizatorului Realitatea TV, Rareș Bogdan, jurnalist văzut des în apropierea unor politicieni de renume.

128.000 lei din bugetul local pentru Jurnalul Municipal și monitorizarea presei

Ca și în anii anteriori, pentru 2016, Primăria Cluj-Napoca are nevoie de firme de specialitate care să monitorizeze presa, deși există un Birou Mass-Media în cadrul instituției. De asemenea, Jurnalul Municipal va apărea în continuare și va fi angajată o firmă care să realizeze tehnoredactarea ziarului.

Primăria Cluj-Napoca pune la bătaie 64.800 lei, fără TVA pentru tehnoredactarea felicitărilor, pliantelor, diplomelor, cărților de vizită și a Jurnalului Municipal, publicația în care apar marile investiții ale autorităților locale și vizitele primarului Emil Boc pe șantierele din oraș. Pentru desemnarea firmei care se va ocupa de tehnoredactare este organizată o licitație, ofertele fiind așteptate până în 30 decembrie.


“Ofertantul va proba experiența și calitatea serviciilor oferite prin furnizarea unui portofoliu relevant de lucrări similare celor cerute în caietul de sarcini. Evaluarea portofoliului se va realiza ținând cont de următoarele criterii: tehnoredactare și design pentru materialele specifice proiectelor europene; tehnoredactare și design pentru materiale de promovare internă și internațională”, se arată în caietul de sarcini.

Pentru tipărirea Jurnalului Municipal sunt cheltuiți apoi alți bani, tot din bugetul local. Anul acesta, a fost încheiat un contract pe un an, pentru tipărirea a minim 120.000 de exemplare și maxim 480.000 de exemplare anual la un preț unitar de 0,35 lei fără TVA. Dacă, de exemplu, anul acesta a fost tipărit numărul minim de exemplare, înseamnă că s-au cheltuit 42.000 lei.


Monitorizarea presei costă 63.000 lei

Primăria vrea să angajeze o firmă și pentru monitorizarea presei. Firma care va presta acest serviciu trebuie să facă dovada unei experiențe în acest domeniu. Potrivit caietului de sarcini, firmele care se vor înscrie la licitație trebuie “să prezinte dovada experienței similare – cel puțin trei contracte prestate, o experiență de cel puțin trei ani în activitatea de monitorizare a presei (scrise, online și audio-vizuale)”.

Livrarea rapoartelor se va face înainte de ora 07.30 pentru monitorizarea radio-TV și a presei scrise și online aferentă zilei în curs și zilei precedente.


Ofertele pot fi depuse până în 30 decembrie. Firma câștigătoare va semna un contract, valabil pe un an, în valoare de 63.000 lei, fără TVA.

Firma lui Rareș Bogdan, câștigătoare anul trecut

La fel ca și anul trecut, selecția de oferte pentru monitorizarea presei este făcută în ultimul moment, la final de an, când lumea e cu ochii pe cârnați și cu gândul la Revelion. Trebuie precizat și faptul că Curtea de Conturi a atenționat Primăria că nu este normală contractarea unei firme pentru monitorizare, din moment ce există un serviciu mass-media în instituție.


Licitațiile anterioare pentru monitorizarea presei au fost câștigate de Trend Communication, firma la care asociat este Rareș Bogdan, realizator Realitatea TV, jurnalist văzut foarte des în apropierea unor politicieni de top. De exemplu, la petrecerea organizată de Rareș Bogdan, anul trecut, cu ocazia zilei sale de naștere, au participat nume grele din politică, inclusiv Emil Boc.