Actualitate

Elevii liceului de muzică, în stare de ȘOC. Învățătoarea ISTERICĂ s-a ÎNTORS în școală. Ce urmează? Să-i ia la pumni pe elevi?

Elevii Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca au rămas șocați când au văzut-o pe învățătoarea care nu în urmă cu mult timp șoca societatea cu limbajul pe care îl folosea când i se adresa unui elev. „Jumătate de creier”, „mă tu ești normal la cap?” sau „du-te naibii în pregătitoare” erau doar câteva din replicile pe care i le-a dat unui biet elev. Ce așteaptă autoritățile? Să-i ia învățătoarea la bătaie pe elevi?

Atât elevii, cât și părinții, au rămas cu „gura căscată” când au văzut-o pe învățătoarea condamnată că pășește pe holurile instituției. În luna octombrie a acestui an învățătoarea Monica Chiorean a fost condamnată la 5 luni de închisoare cu amânare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

În urma prezentării raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, directorul de atunci al instituţiei, Vasile Sândeac Ovadiuc, a propus sancționarea cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al învăţătoarei. Consiliul de Administrație a hotărât prin vot secret respingerea propunerii, preferând sancționarea învățătoarei cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de 6 luni. În aceste condiții directorul și-a înaintat demisia către ISJ Cluj.


Reporterii Monitorul de Cluj au încercat să ia legătura cu învăţătoarea, dar reprezentanţii şcolii au spus că "nu se poate. Învăţătoarea se află în altă clădire a şcolii".

"Hotărârea judecătorească nu i-a interzis, din păcate spun eu, continuarea activităţii. Deci a apărut motivarea şi nu-i interzice doamnei respective, mai mult decât atâta învăţătoarea a dat în judecată şcoala, pentru că nu Inspectoratul este direct implicat aici, ci şcoala. A dat în judecată şcoala pentru că a fost suspendată şi probabil că ţinând cont de hotărârea judecătorească va câştiga. Şi i se va plăti şi perioada în care a fost suspendată. Nici Inspectoratul Şcolar Judeţean, nici Ministerul Educaţiei nu au ce să facă pentru că singurul care poate decide este Consiliul de Administraţie al şcolii. Este singurul acreditat prin lege să hotărască. Ei au hotărât suspendarea ei, dar din moment ce decizia judecătorească nu i-a cerut acest lucru, deci n-a fost practic sancţionată cu interzicerea drepturilor, nici şcoala nu mai poate face nimic în momentul de faţă. Este o hotărâre judecătorească. Aşa o să rămână pentru că nu ai ce să faci. Numai Consiliul de Administraţie poate lua măsuri împortriva învăţătoarei. Nici noi (n.r.: ISJ), nici Ministerul Educaţiei, nimeni nu se poate implica. Este autonomia lor, ei trebuie să ia măsuri, dar au luat măsuri când au avut posibilitatea", a declarat  şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.  


Monitorul de Cluj a atras atenţia încă de luna trecută asupra faptului că învăţătoarea dă semne că ar vrea să se întoarcă la catedră.

Citeşte şi: Învățătoarea isterică de la Liceul de Muzică ar vrea să predea din nou


CUM VORBEA ÎNVĂȚĂTOAREA

Consiliul județean al Elevilor cere demisia învățătoarei

Consiliul Județean al Elevilor Cluj (CJE) denunță comportamentul trivial al învățătoarei Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca și cere demiterea acesteia.  Potrivit reprezentanților CJE Cluj, este inadmisibil ca învățământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice. 

Profesori dificili la Liceul de Muzică

Abuzul şi batjocura la care sunt supuşi elevii Liceului de Muzică Sigismund Toduţă sunt la ordinea zilei. Monitorul de Cluj a deschis cutia Pandorei încă de anul trecut când a relatat pentru prima dată teroarea la care sunt supuşi copiii. Nimeni nu a luat nicio măsură, iar lucrurile au degenerat. Citiți mai multe despre profesorii teroare de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” AICI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter