Actualitate

N-are licenţă, dar e “master” - FOTO

Ministerul Educaţiei: cu diplomă de licenţă suspectă de fals, Mihai Seplecan a obţinut o diplomă valabilă de master.

Diploma de licenţă a preşedintelui CJ Cluj Mihai Seplecan este contrafăcută susţine Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Preşedintele CJ Cluj a susţinut mereu că este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Spiru Haret şi este de profesie jurist. Acum, a venit rândul Ministerului Educaţiei să confirme faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Cluj nu a fost niciodată studentul Universităţii Spiru Haret Bucureşti.

Potrivit unui răspuns al Ministerului Educaţiei, “de eliberarea diplomei de licenţă/de master şi a suplimentului la diplomă, precum şi de gestionarea tipizatelor aprobate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, răspunde instituţia de învăţământ superior acreditată, organizatoare de studii universitare de licenţă, respectiv de studii universitare de masterat”.


“Urmare a solicitării Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Universitatea Spiru Haret din Bucureşti ne-a comunicat faptul că formularul cu diploma de licenţă Seria D, nr. 0115367 nu a fost eliberată de către universitatea mai sus amintită, iar titularul ei nu a fost niciodată studentul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din Bucureşti şi nu a susţinut niciodată examenul de licenţă la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti”, precizează Antonela Toma director în cadrul Direcţiei Generale Învăţământ Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a făcut adrese şi către Universitatea Ecologică din Bucureşti pentru a verifica autenticitatea diplomei de master a lui Mihai Seplecan.


“Urmare a solicitării Ministerului Educaţiei, Universitatea Ecologică din Bucureşti ne-a comunicat că diploma de master cu Seria A, nr. 0072582 a fost eliberată absolventului Szeplekan Ş. Mihai în anul 2012”, a mai spus Toma.

Ministerul Educaţiei susţine că se va adresa “structurilor abilitate” în cazul diplomei de licenţă a lui Mihai Seplecan.


“Având în vedere cele menţionate, Ministerul Educaţiei va întreprinde toate măsurile pe lângă structurile abilitate în drept în vederea elucidării aspectelor constatate asupra diplomei de licenţă Seria D., nr. 0115367, eliberată la 9 decembrie 2006 sub nr. 216 pe numele Szeplekan Ş. Mihai. Menţionăm, de asemenea faptul că, verificările diplomei de licenţă au fost efectuate în baza unei fotocopii necertificată sub nicio formă cu originalul, motiv pentru care Ministerul Educaţiei este exonerat de orice consecinţă în cazul în care se constată faptul că fotocopia prezentată nu este a actului original în cauză”, a mai declarat Antonela Toma.

Poliţiştii fac verificări în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, după ce s-au autosesizat în urma articolului apărut în Monitorul de Cluj, potrivit căruia şeful CJ ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă, caz în care acesta ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice.


Surse judiciare au declarat că, în cazul în care informaţiile se confirmă, Seplecan ar putea fi urmărit  penal pentru fals în acte publice, uz de fals şi înşelăciune.

Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret Bucureşti susţin că diploma de licenţă a lui Mihai Seplecan, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj este contrafăcută şi că universitatea nu i-a eliberat acestuia respectiva diplomă. Mai mult, rectorul Universităţii Spiru Haret susţine că specializarea care este trecută pe diploma lui Seplecan şi anume “Drept şi Administraţie Publică” nici măcar nu exista în 2006 când se presupune că a fost eliberată diploma.


“Diploma de licenţă Seria D nr 0115367 pe numele absolventului Szeplekan Ş. Mihai nu a fost eliberată de Universitatea Spiru Haret Bucureşti. Diploma este contrafăcută şi prezintă date neconforme realităţii, respectiv diploma nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti, seria şi numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universităţii Spiru Haret Bucureşti pentru absolvenţii promoţiei 2006; pentru aceşti absolvenţi formularele de diplomă repartizate Universităţii Spiru Haret poartă seria Y”, susţine rectorul Universităţii Spiru Haret Aurelian Bondrea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter