Actualitate

Poliţia Cluj a intrat pe fir în scandalul diplomei de licenţă false a lui Seplecan

Poliţiştii fac verificări în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, după ce s-au autosesizat în urma articolului apărut în Monitorul de Cluj, potrivit căruia şeful CJ ar fi folosit o diplomă de licenţă falsă, caz în care acesta ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene (IPJ) Cluj, Carmen Jucan, a declarat, marţi, că se poartă o corespondenţă cu Universitatea ”Spiru Haret” din Bucureşti, care ar fi eliberat diploma de licenţă a lui Mihai Seplecan.

”Poliţiştii fac verificări în legătură cu informaţiile apărute în presă privind folosirea de către Mihai Seplecan a unei diplome false de licenţă. Se poartă o corespondenţă cu universitatea care ar fi eliberat diploma respectivă, iar scopul verificărilor este de a vedea dacă a avut loc sau nu o infracţiune. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz”, a spus Jucan.


Surse judiciare au declarat că, în cazul în care informaţiile se confirmă, Seplecan ar putea fi urmărit penal pentru fals în acte publice, uz de fals şi înşelăciune.

Mihai Seplecan a fost ales preşedinte al CJ Cluj în 10 iunie, iar în 24 septembrie PNL Cluj i-a retras sprijinul politic. În 23 octombrie a fost exclus din partid, în prezent fiind în derulare procedura prin care Seplecan a contestat decizia la Comisia de Arbitraj Judeţeană a PNL Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter