Actualitate

Mișcarea naționalistă din Ungaria respinge acuzațiile României potrivit cărora intenționa să detoneze o bombă

Mișcarea de tineret 64 de comitate (HVIM) a respins duminică acuzațiile României potrivit cărora intenționa să detoneze o bombă la Târgu Secuiesc (Kezdivasarhely), în centrul României.

HVIM a răspuns la declarațiile făcute de procurori ai unității de contraterorism și crimă organizată (DIICOT) din România care au anunțat că autoritățile au reținut un lider local al HVIM suspectat că intenționa să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în acest oraș marți în timpul sărbătorii naționale.

HVIM, care se descrie ca "radicali naționaliști", a mai declarat că organizația sa din Ținutul Secuiesc a fost expusă la "hărțuieli și calomnii din partea serviciilor secrete" pe parcursul zilei trecute, notează MTI.


Ea adaugă că comunicatul de presă emis de serviciul român de informații SRI este "plin de minciuni" deoarece autoritățile nu au găsit "niciun dispozitiv exploziv ce ar fi putut fi utilizat într-un mod imaginat de SRI".

În timpul perchezițiilor efectuate, autoritățile nu au găsit nimic altceva decât "steaguri, T-shirt-uri, petarde de Anul Nou, un accesoriu optic pentru airsoft și artificii pentru un tort de zi de naștere", mai afirmă HVIM.


HVIM, al cărei nume se referă la numărul de comitate din Ungaria în interiorul frontierelor pre-tratatul Trianon, anunță că din cauza "calomniilor absurde" se va adresa tribunalelor internaționale, presei internaționale și organizațiilor de drepturi ale omului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter