Actualitate

Studenţii UTCN au luat locul I la campionatul de Spaghetti Pasta Bridge din Ungaria

Echipa de studenți a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a câștigat, pentru a doua oară, locul I la competiția de construire a podurilor din paste făinoase.

Echipa ”Kamikaze” formată din studenți ai anului III din cadrul Facultății de Construcții a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a câștigat, luni, 9 noiembrie 2015, locul I la competiția Spaghetti Bridge Building, care a avut loc la Debrețin, Ungaria.

Sub coordonarea profesorului Ferdinand-Zsongor Gobesz, îndrumător științific al cercului de cercetare studențească pentru competițiile de construire a podurilor din paste făinoase, studenții Zajzon Csaba, Szasz Gábor, Balint Robert, Ambrus Lénárd și Miculaş Cristian  (doctorand), au reușit cel mai bun rezultat, atât în cadrul competiției „TörDElő” 2015, cât și privind istoricul rezultatelor obținute de către echipele Facultății de Construcții din cadrul UTCN, obținând locul 1 în competiție, dintre cele 26 de echipe participante și dreptul de a găzdui cupa ”călătoare” pentru încă un an.


Acest rezultat a depășit cele 492,1 kgf obținute anul trecut de către echipa ”Corvin”, tot din cadrul Facultății de Construcții, rezultat care reprezenta recordul competiției.

abonare newsletter