Actualitate

Gafa făcută de Gabriela Szabo la celebrarea celor 145 de existenţă a USAMV Cluj

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a celebrat joi 145 de ani de existență. La eveniment au participat nu mai puţin de trei miniştri ai Guvernului Ponta, autorităţi locale şi judeţene, dar şi membri ai comunităţii academice şi universitare din Cluj. Prezentă la eveniment, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului a comis o gafă.

Fostul comisar european pentru Agricultură în perioada 2007-2014, Dacian Cioloş, a primit joi titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, care celebrează 145 de ani de existenţă, ocazie cu care miniştrii şi rectorul USAMV Doru Pamfil s-au întrecut în discursuri care mai de care mai pompoase.

Gabriela Szabo a reuşit să încurce numele a două universităţi de prestigiu din Cluj-Napoca şi din ţară.


Un moment amuzant al evenimentului a fost cel în care ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo a mărturisit că și ea este abolventă “a acestei universități Babeș-Bolyai”. Ea se afla de fapt la aniversarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

În afară de Gabriela Szabo, la eveniment au mai luat parte ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice – Sorin Cîmpeanu şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Daniel Constantin.


Potrivit ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, prezent la eveniment, USAMV Cluj este a doua universitate de ştiinţe agricole din ţară ca număr de studenţi, respectiv 6662. Pe de altă parte, USAMV Cluj este, în acelaşi timp, instituţia cu cea mai vizibilă activitate ştiinţifică, dintre cele patru universităţi similare din ţară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter