Actualitate

Noul regulament pentru câini, “sărit” de Consiliul Local și în septembrie

În Cluj-Napoca, în prezent, este în vigoare un regulament vechi din 1996, privind accesul câinilor pe domeniul public.

Primarul Emil Boc a promis la începutul lunii august că regulamentul nou privind accesul și plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public va fi votat în septembrie, în ședința de Consiliu Local. Cu toate acestea, proiectul nu se află pe ordinea de zi a ședinței de joi, 3 septembrie.

Cel mai probabil, regulamentul nu este finalizat din cauză că tot nu s-a ajuns la o înțelegere privind accesul patrupedelor în mijloacele de transport în comun. La începutul lui august, Boc declara, în această privință, că trebuie găsită o soluție de echilibru care să dea acest drept stăpânilor patrupedelor. “A rămas în analiză şi probabil Consiliul Local va decide problema accesului câinilor în mijloacele de transport în comun. Trebuie să găsim o soluţie fără a cădea dintr-o extremă în alta, dar acolo unde nu există pericol public, unde nu există risc pentru nimeni, să putem da un asemenea drept, evident restricţionând acolo unde este cazul şi există riscul de a pune în pericol siguranţa cetăţenilor. Trebuie găsită această soluţie de echilibru şi probabil că va rămâne o soluţie care va urma să fie tranşată în Consiliu. Cert este că în luna august regulamentul am cerut să fie finalizat pentru a rămâne în dezbatere publică până în septembrie- octombrie cel târziu să fie pus pentru şedinţa finală a Consiliului Local”, a declarat Boc.


Consilierul local Ioan Bîldea a lansat un chestionar prin care clujenii sunt întrebaţi dacă sunt de acord ca animalele de companie să aibă acces în mijloacele de transport în comun şi în ce condiţii. Acest sondaj vine în contextul amânării la nesfârşit a regulamentului privind plimbarea şi accesul câinilor cu stăpân pe domeniul public. Recent, consilierul local Csoma Botond, care face parte din grupul de lucru pentru noul regulament, a declarat pentru monitorulcj.ro că a fost realizat un sondaj din care a reieșit că majoritatea participanților sunt de acord cu accesul câinilor în mijloacele de transport în comun.

Acum, este în vigoare un regulament din anul 1996. Anul trecut, în august, a început lucrul pentru noul regulament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter