Actualitate

Soţiile consilierilor locali fac bani din avocatură. Cât câştigă şi cine sunt

Monitorul de Cluj vă propune o serie de articole despre afacerile pe care “le învârt” și ce venituri obțin soțiile/soţii politicienilor din Cluj.

O parte din soţiile consilierilor locali sunt avocate şi au propriile cabinete, altele lucrează la aceleaşi instituţii de stat ca şi soţii lor. Dacă în ultimele zile, Monitorul de Cluj v-a prezentat cât câştigă soţiile deputaţilor, senatorilor clujeni şi a primilor 14 consilieri locali, în ordine alfabetică, astăzi, puteţi citi despre soţiile următorilor 13 consilieri locali.

Soţia lui Dan Ioan Morar (PSD), Andreea Morar este consilier judeţean independent şi are o indemnizaţie anuală de 10.250 lei, brut. Pe lângă acest venit, ea mai are şi un salariu de aproximativ 4.000 lei anual de la Allianz Ţiriac Asigurări. În familia Morar, soţul este cel care aduce mai mulţi bani în casă, consilierul local Dan Ioan Morar fiind angajat la Volksbank de unde câştigă anual peste 46.000 lei plus 7.400 lei indemnizaţia de consilier local, 7.600 lei indemnizaţia din Consiliul de Administraţie al RAADPP Cluj.


Director la firma soţului

În urmă cu doi ani, soţia lui Adrian Mureşan (PC) ocupa funcţia de director la una din firmele la care este asociat partenerul său de viaţă şi funcţia de administrator la o altă firmă la care este asociat Adrian Mureşan. Veniturile ei erau de aproximativ 7.900 lei. Potrivit declaraţiei de avere de anul acesta, Ionela Mureşan se află în concediu de maternitate şi a primit aproape 10.000 lei pe an de pe urma indemnizaţiei de creştere a copilului. 

Tineri şi necăsătoriţi

Olah Emese (UDMR) nu este căsătorită, lucrează ca avocat şi a câştigat anul trecut, din servicii juridice, peste 18.500 lei plus veniturile de aproape 8.700 lei din activitatea de consilier local. Olah Emese este printre cei mai tineri consilieri locali.


Gabriel Oniga (PSD) nu este nici el căsătorit. Conform declaraţiei de avere, anul trecut a fost consilierul ministrului Muncii, Aurelia Cristea şi a câştigat aproximativ 23.700 lei pe an. Acestui venit se adaugă 12.700 lei de la Transelectrica SA unde a fost director de proiect plus indemnizaţia de consilier local, în valoare de aproape 6.700 lei. Oniga este şi adminstrator la SC ONG Invest SRL şi la SC Spic Simigerie SRL, dar veniturile sale sunt zero de pe urma acestor activităţi.

Loredana Pop (PNL) este printre cei mai noi consilieri locali, nu este căsătorită, este avocat la un cabinet de pe strada Traian Moşoiu şi a câştigat anul trecut aproape 8.000 lei. Ea face parte şi din Consiliul de Administraţie al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca de unde încasează peste 11.800 lei anual.


Soţia veteranului, medic pediatru

Margareta Pop, soţia lui Ioan Pop (PNL), cel mai vechi şi cel mai în vârstă consilier local este medic primar la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, de unde câştigă peste 30.000 lei anual. Ea este şi pensionară.

Soţia lui Irimie Popa (PSD), Mirela Popa este consilier superior. În declaraţia de avere a consilierului local nu este precizat unde lucrează soţia acestuia, ci doar faptul că este consilier superior şi câştigă peste 40.000 lei anual. Irimie Popa se numără printre consilierii cu cele mai mari venituri anuale. Acesta câştigă peste 52.000 lei de la Universitatea Babeş Bolyai, aproximativ 13.500 lei de la CAR UBB unde este preşedinte, 34.000 lei de la Unica Asigurări, 17.000 lei de la Camera Auditorilor Financiari din România, 3.700 de la Consiliul Local şi 6.000 lei din activităţi liberale.


Soţia lucrează la aceeaşi instituţie cu soţul

Partenera de viaţă a lui Radu Raţiu (PNL), Mihaela Raţiu este consilier juridic la Consiliul Judeţean Cluj de unde a încasat, anul trecut, 7.500 lei. De anul trecut, soţia lui Radu Raţiu se află în concediu de maternitate şi a încasat aproximativ 3.000 lei pe parcursul anului precedent. Consilierul local este directorul Cluj Arena, cu un salariu anual de 70.800 lei.

Doru Mugurel Stoica (PNL) nu este căsătorit. Lucrează la Das Engineering Grup unde este director general şi încasează anual 17.000 lei. Anul trecut a câştigat din dividende la firma unde este angajat, 165.000 lei. Indemnizaţia de consilier local pe anul trecut a fost de 7.700 lei.


Soţia viceprimarului Gheorghe Şurubaru (PNL), Monica Anuţa Şurubaru s-a stins din viaţă anul trecut, după o grea suferinţă. Viceprimarul câştigă din funcţia pe care o ocupă aproximativ 46.000 lei anual şi 3.600 lei anual din închirierea unui apartament.

Avocată cu propriul cabinet

Ligia Tarcea, nevasta lui Dan Tarcea (PSD) este avocat, are propriul cabinet de avocatură de unde a câştigat, anul trecut, aproximativ 100.000 lei. Ea a câştigat şi un contract de consiliere juridică, în valoare de 12.000 lei, cu Primăria Cojocna. Dan Tarcea este angajat la firma SC Roniv SRL, de unde a încasat 90.000 lei anul trecut. De la aceeaşi firmă, a câştigat în anul precedent, peste 545.000 lei plus 7.400 lei din indemnizaţia de consilier local.

Soţia lui Constantin Tomoş (PNL), Natalia Tomoş a încasat, anul trecut, 8.000 lei de la Colonia SRL unde este angajată, 7.000 lei de la Regia Autonomă de Termoficare şi 9.000 lei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, diferenţă de salarii.

Mirel Ţâgorean (PPDD) nu este căsătorit. Singurele venituri sunt din indemnizaţia de consilier local (8.700 lei) şi 7.000 lei de la RADP Turda unde face parte din Consiliul de Administraţie.

Citeşte şi:

Din ce fac bani partenerii de viaţă ai consilierilor locali

Cu ce se ocupă și cât câștigă soțiile celor 4 senatori clujeni

Ce venituri au avut soțiile deputaților clujeni

abonare newsletter