Actualitate

Doar Aureliei Cristea îi pute fumul de ţigară?

Deputatul PSD de Cluj Aurelia Cristea a făcut mai multe sesizări după ce s-a fumat la evenimentul desfăşurat weekend-ul trecut în Sala Polivalentă.

Tinerii care au participat la petrecerea Alandala nu au respectat regulile şi au fumat în incinta Sălii Polivalente, deşi existau spaţii special amenajate pentru acest obicei. Tinerii care au participat la petrecerea Alandala nu au respectat regulile şi au fumat în incinta Sălii Polivalente, deşi existau spaţii special amenajate pentru acest obicei.

Parlamentarul PSD reclamă faptul că la evenimentul Alandala s-a fumat în Sala Polivalentă, fapt interzis prin lege. Evenimentul a fost organizat în cadrul programului „Cluj Never Sleeps”.

Deşi au fost realizate fumoare, unele persoane nu au respectat regulile impuse de organizatori.


„Prin prezenta doresc să vă sesizez o situaţie gravă, petrecută în weekendul trecut (noaptea de 20 spre 21 iunie) la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Potrivit relatărilor din presa locală, cu ocazia petrecerii Alandala Day&Night, organizată în cadrul programului Cluj Never Sleeps, incinta sportivă a devenit un fumoar public, încălcându-se, astfel, prevederile legii nr.349/2002, art. 3, aliniat 1, prin care se interzice fumatul în spaţiile publice închise”, se arată în plângerea Aureliei Cristea.

Printre instituţiile sesizate de Aurelia Cristea se numără şi Sala Polivalentă.


„Având în vedere că nu este primul eveniment pe care conducerea instituţiei nu reuşeşte să-l gestioneze corect, cât şi pentru a preveni, pe viitor, astfel de situaţii jenante şi lipsite de cel mai elementar bun simţ faţă de clujeni şi faţă de o investiţie facută din banii lor, vă solicit să ne răspundeţi la următoarele întrebări: ce măsuri aţi luat faţă de conducerea instituţiei aflate în subordinea dumneavoastră? În contractul de închiriere era prevăzută interzicerea fumatului? Dacă da, de ce nu s-au aplicat prevederile contractuale? Aveţi în vedere o strategie pentru a preveni astfel de evenimente neplăcute în viitorul apropiat?”, a precizat Aurelia Cristea.

Conducerea Sălii Polivalente se apără şi precizează că va lua toate măsurile care se impun conform legii. „O să luăm măsurile conform contractului încheiat cu firma care a organizat evenimentul. Noi am semnat un contract cu firma respectivă, iar ei se vor supune legii”, a declarat pentru Monitorul de Cluj directorul Sălii Polivalente Cluj-Napoca, Constantin Răduţă.


Aurelia Cristea a sesizat Protecţia Consumatorului, Direcţia de Sănătate Publică, Consiliul de Administrare a Sălii Polivalente şi Primăria Cluj-Napoca. De asemenea, ea este inițiatoarea unui proiect legislativ privind interzicerea completă a fumatului în spațiul public.

Ultimele Stiri
abonare newsletter