Actualitate

Lovitură pe piața de MAȘINI SECOND-HAND din Cluj. Prejudiciu de 2 MILIOANE!

Trei persoane, care administrau două firme clujene de vânzare de mașini second hand, sunt cercetate de poliţişti pentru evaziune fiscală prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 2.000.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii  economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane, pentru evaziune fiscală. Este vorba despre doi bărbaţi de 37 şi 45 de ani, şi de o femeie, de 35 de ani, din Cluj-Napoca.

“Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că cei trei, în decurs de aproximativ 2 ani, în calitate de administratori pentru doi agenţi economici din Cluj-Napoca, ar fi omis să evidenţieze în contabilitatea societăţilor veniturile realizate din comercializarea pe piaţa internă a autoturismelor second-hand.  Prejudiciul creat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale fata de bugetul consolidat al statului, TVA şi impozit pe profit, este de aproximativ 930.000 de lei, în cazul unei firme, şi de circa  1.140.000 lei pentru cea de a doua“, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.


Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului total de peste 2.000.000 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter