Actualitate

Amenzi drastice pentru neregulile de pe şantierele din Cluj

Clujenii trimit periodic reclamaţii cu privire la murdărirea străzilor cu noroi de pe roţile camioanelor care ies de pe şantiere.

În perioada ianuarie – martie 2015, Primăria Cluj-Napoca a verificat 713 şantiere din Cluj-Napoca. În urma verificărilor făcute de Primăria Cluj-Napoca s-au dat amenzi în valoare de 24.300 lei, fiind încheiate 15 procese verbale de constatare a contravenţiilor. Printre neregulile constatate se numără murdărirea carosabilului. Astfel de situaţii s-au înregistrat pe strada Horea la lucrările de reabilitare a reţelei de apă, Calea Someşeni nr.8 (2 sancţiuni), Graurilor nr.4, Eugen Ionesco nr.87, Tăietura Turcului nr.23 şi nr.24, Uliului FN, Alexandru Vaida Voevod FN, Între Lacuri intersecţie cu Dunării (2 sancţiuni), Emil Racoviţă nr. 28. Pe strada Haţeg nr. 9 a fost dată amendă pentru lipsa contract evacuare deşeuri, pe strada Ştefan Octavian Iosif intersecţie cu strada Cotită s-a descoperit că lipsea plasa de protecţie. Nu exista rampă de spălare pe şantierele de pe străzile Arinilor nr. 26, Mărginaşă nr. 27F şi Calea Mănăştur nr.48. Pe strada Moldoveanu nr.2 la un şantier de anvelopare termincă a blocurilor deşeurile erau depozitate pe zona verde, iar pe strada Traian nr. 77A se efectuau lucrări producătoare de praf care nu erau protejate cu plasă.

“Organizările de şantier de pe raza municipiului Cluj-Napoca se află în atenţia permanentă a inspectorilor din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului. Acestea sunt monitorizate, iar în cazurile în care se constată nerespectări ale legislaţiei în vigoare sunt dispuse măsuri imediate. În caz de nerespectare a măsurilor dispuse sunt aplicate sancţiuni contravenţionale”, se arată într-un răspuns al Primăriei Cluj la o solicitare a consilierului local PNL, Ioan Bîldea cu privire la şantierele din municipiu.


Primăria este asaltată cu reclamaţii şi sesizări referitoare la noroiul şi praful de pe străzi aduse de maşinile care lucrează pe şantiere. Oamenii semnalează probleme de acest gen în toate zonele din Cluj-Napoca.“Trotuarele sunt mizerabile, nefiind curăţate probabil niciodată. Dar mai rău, mizeria provine de la şuvoaiele cu noroi care curg pe partea stângă a străzii, în sensul de coborâre, aproape zilnic. Acestea par a fi cauzate de şantierele din zonă şi duc, printre altele, la împroşcarea pietonilor cu noroi de către maşinile care urca stradă”, scrie un clujean într-o sesizare referitoare la şantierele de pe Tăietura Turcului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter