Actualitate

Noi surprize în procesul lui Horea Uioreanu. Arhitectul şef al judeţului, Claudiu Salanţă, audiat în şedinţă secretă

Un nou termen în procesul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, are loc joi la Tribunalul Cluj. La termenul de astăzi a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor arhitectul şef al judeţului Claudiu Salanţă. La fel ca şi la celelalte termene, judecătoarea Alina Ţopan a decis audierea lui Salanţă în şedinţă secretă.

La fel ca la termenele precedente, judecătoarea Alina Ţopan a pus în discuţie, din oficiu, caracterul nepublic al şedinţei de judecată. Avocaţii omului de afaceri Ioan Bene s-au opus, din nou, fără succes însă.

Claudiu Salanţă ar fi trebuit să dea declaraţii săptămâna trecută, însă audierea Marianei Raţiu a durat mai mult decât se credea iniţial. Întrebat dacă a făcut vreo cerere de a fi audiat în secret, arhitectul şef al judeţului Claudiu Salanţă a precizat: „M-am gândit la asta, dar nu am făcut. Cererea a fost din iniţiativa proprie a judecătorului”.


La termenul precedent, Mariana Raţiu a fost întrebată despre lucrările de la aeroport, inclusiv despre pista de 2100 de metri şi APRON (parcarea pentru aeronave), dar şi despre Centrul de Deşeuri.

Întrebată dacă a plâns în sala de judecată, Raţiu a declarat: “Am lăcrimat. Datorită evenimentelor. Nu e deloc plăcut. Nu e o experienţă plăcută. Şi domnul Uioreanu mi-a adresat întrebări. Nu am declarat nimic în plus faţă de ce am declarat la DNA”, a adăugat Raţiu.


Denunţătorul din dosarul de corupţie al fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, Răzvan Pop, a fost audiat, în 18 martie, mai mult de patru ore, la Tribunalul Cluj, în şedinţă secretă, avocaţii apărării spunând că declaraţiile acestuia ”nu au mai fost atât de exacte” ca în faza de urmărire penală.

Procesul de corupţie al lui Uioreanu a început în 2 martie 2015 la Tribunalul Cluj, după nouă luni de la trimiterea dosarului în judecată.  În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Tribunalul Cluj i-a înlocuit lui Uioreanu, la sfârşitul lunii martie, măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter