monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Fostul şef al CFR Călători, clujeanul Vasile Secară, trimis în judecată pentru şantaj

Fostul preşedinte al Directoratului CFR Călători, clujeanul Vasile Secară, a fost trimis în judecată vineri, 13 februarie, pentru santaj.

Vasile Secară este acuzat că în complicitate cu directorul regionalei Braşov, Gheorghe Rădulescu și cu șeful oficiului juridic al CFR Călători, Nicolae Berindean, l-ar fi șantaj începând cu luna august 2014 pe un angajat al SRTFC Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov prin care solicita să fie repus în funcția de director al CFR Brașov.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că "începând cu luna august 2014, inculpații Rădulescu Gheorghe, în calitate de director în cadrul S.R.T.F.C. Brașov (numit la sfârșitul lunii iulie 2014) și Secară Vasile, director în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., beneficiind de ajutorul inculpatului Berindean Nicolae, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., au efectuat acte de constrângere morală (de ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă, acțiuni în evacuare din locuință de serviciu), asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov prin care solicita să fie repus în funcția de director al S.R.T.F.C. Brașov. Inculpații au urmărit prin efectuarea acestor constrângeri, ca inculpatul Rădulescu Gheorghe să-și păstreze funcția de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcție a angajatului respectiv. În data de 22.10.2014, inculpatul Rădulescu Gheorghe, în cadrul cercetării disciplinare privind pe un angajat al instituției, a omis cu intenție să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relații și a înaintat dosarul de cercetare la S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A. în vederea producerii unor consecințe juridice, respectiv aplicarea de sancțiuni față de angajatul respectiv".


În același dosar procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată şi a inculpaţilor Gheorghe Rădulescu - pentru șantaj, fals intelectual și uz de fals, și Nicolae Berindean - pentru complicitate la șantaj. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.


La începutul lunii februarie DNA a dispus luarea măsurii de controlul judiciar faţă de Vasile Secară, pe o durată de 60 de zile.