Actualitate

17 noi artişti confirmaţi la Untold Festival

Peste 23.500 de abonamente au fost vândute deja la Untold Festival, la doar două luni după ce au fost puse în vânzare.

Federaţia Share, organizatorul Untold Festival care va avea loc în perioada 30 iulie – 2 august în Cluj-Napoca, au anunţat 17 nume noi de artişti care vor concerta la festival. Fedde le Grand, Andy C, Tujamo, Pendulum DJ Set, DJ Premier, Wilkinson, Bondax, Foreign Beggars, P Money, Akua Naru, Crazy P, Jeru the Damaja, Onra (live), Mr Woodnote & Eva Lazarus, Nightmares on Wax (dj set), Subcarpați, Şuie Paparude sunt noii artişti care se alătură lui Avicii, David Guetta, ATB, John Newman, Tinie Tempah, Patrice, Cazzete, Fatman Scoop, artişti confirmaţi anterior. Acum este stabilit doar 20% din line-up. Vor fi artiști din mai multe genuri.

Festivalul se va desfăşura pe 10 scene în tot oraşul, în locaţii precum Sala Polivalentă sau Cluj Arena. Practic, Untold Festival va cuceri tot oraşul, iar zonele obişnuite din oraş vor primi nume de poveste: Hoia Baciu devine The Mountain, Malul Someșului devine The River, Parcul Central devine The Forest, Piața Unirii se schimbă în The Citadel, iar Cluj Arena devine The Arena. Zona River va avea trei scene - cea principală, la Cluj Arena, și două scene secundare, în interiorul și exteriorul Sălii Polivalente. Aici, participanții vor avea posibilitatea să savureze preparate din bucătăriile internaționale, pe toată perioada festivalului. Zona The Forrest va fi situată în Parcul Central și va fi alcătuită din două scene, un târg de produse urbane și o zonă specială de chill out, pregătită pentru vizitatori. Zona The Citadel va avea o scenă situată în Piața Unirii, special creată pentru a da impresia unui castel. Zona The Pool va fi amenajată într-un ştrand din Cluj Napoca, în incinta căruia se va amenaja o scenă.


Greuceanu, Balaurul şi Ileana Cosânzeana, prezenţi la festival

Untold Festival va avea şi un concept creativ care prezintă o poveste reinventată a orașului, a Transilvaniei, a României. “Pornim de la ceea ce înseamnă Clujul acum, un oraș curat, multicultural, luminat și mergem pe ideea să prezentăm o altă față a Clujului. Vom crea personaje fantastice, autohtone care vor fi prezente în festival. Nu am dorit să ajungem într-o zonă derizorie și nu am mers doar spre vampire, ci am descoperit personaje din basme pe care le îndrăgim cu toții: Harap Alb, Greuceanu, Prâslea cel Voinic, Ileana Cosânzeana, Balaurul. Ele vor fi redesenate, vor apărea în oraș, vor avea elemente urbane, o interpretare care să le aducă în lumea de astăzi. Pentru patru zile și patru nopți se vor distra pe tărâmul Untold”, a afirmat Adrian Chereji, marketing and communication manager, Untold Festival.


Balaurul cu trei capete se află de altfel deja pe afişul festivalului.

Primul Major Festival din România

Untold Festival Cluj-Napoca este primul Major Festival din România şi va aduna un public foarte mare întocmai festivalurilor similare din restul Europei. “De câțiva ani ne-am propus să facem un Major Festival şi am studiat foarte multe festivaluri din SUA şi Europa. Am decis să profităm de faptul că suntem Capitală Europeană a Tineretului și să facem un Major Festival. Până acum, la festivalurile din România, cel mai ridicat număr de participanți a fost spre 15.000 pe zi, la Pensinsula. Noi ne-am propus să avem 50-60.000 pe zi, acesta fiind un număr realist în condiţiile în care în câteva zile vom depăși pragul de 25.000 de abonamente vândute”, a declarat Bogdan Buta, general manager Untold Festival.


Doar un sfert din abonamente au fost vândute în Cluj-Napoca, 3% în străinătate şi restul din celelalte zone din ţară.


Buget de 4 milioane euro

Bugetul festivalului este de 4 milioane euro, din care 400.000 euro au fost asiguraţi din bugetul local, iar restul vor fi acoperiţi din bilete şi parteneriate. “Cea mai mare parte, probabil peste două treimi vor veni din vânzare de bilete, iar restul de la parteneri. Banca Transilvania ne susține financiar, suntem în discuții cu parteneri din industria berii, a spirtoaselor, hainelor, țigărilor”, a precizat Bogdan Buta.

Untold Festival este cel mai important eveniment care se desfăşoară în cadrul proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului.

abonare newsletter