monitorulcj.ro Menu
Actualitate

„Trubadurul” îl readuce la Cluj pe îndrăgitul bariton George Petean

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită clujenii vineri, 27 februarie, de la ora 18.30, să asiste la spectacolul ”Trubadurul” de Giuseppe Verdi. Evenimentul este onorat de participarea distinsului bariton George Petean, o vedetă a marilor scene lirice internaționale. Distribuția este completată cu eleganță de alte două nume sonore: tenorul Hector Lopez și soprana Carmen Gurban.

 Celebra creație verdiană va introduce publicul clujean într-o captivantă și agitată poveste spaniolă a secolului XV, în care iubirile pasionale, diferențele sociale și idealurile de libertate se întrepătrund ireversibil.  ”Trubadurul”, sub titlul original ”Il trovatore”, este o operă în patru acte compusă de Giuseppe Verdi, pe un libret de Salvatore Cammarano.  Premiera absolută a operei a avut loc în urmă cu 162 de ani, pe data de 19 ianuarie 1853, la Teatro Apollo din Roma, fiind considerată unul dintre cele mai apreciate repere lirice internaționale. Cursul narativ urmărește povestea de dragoste dintre Manrico, trubadurul provensal,  și Leonora, o tânără contesă, iubire împiedicată de cruzimea răzbunărilor provenite din lumea înaltei nobilimi și cea a simplilor gitani.

Interpretarea clujeană a excepționalei capodopere verdiene aduce pe scenă o distribuție apreciată :  Hector Lopez (Manrico, un trubadur), Carmen Gurban (Leonora, Contesă de Sargosto), George Petean (Contele de Luna), Liliana Neciu (Azucena), Mihai Cătinean (invitat), Alexandra Hordoan, Ioan David, Ștefan Zelei, Andrei Șofron (debut), acompaniați de Orchestra Operei Române clujene, aflată sub bagheta distinsului dirijor Adrian Morar și Cor, coordonat de Corneliu Felecan. Regia artistică este semnată de Rodica Popescu Moisa. 


Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim şi  online pe  www.eventim.ro.