Actualitate

Ce au păţit elevii de la Şincai care şi-au înjurat profesorii pe Facebook

Conducerea Liceului Teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca a finalizat cercetările referitoare la abaterile disciplinare ale unor elevi din şcoală care au creat o pagină de Facebook, cu circuit închis, și au început să-i bârfească și să-i jignească în voie pe dascăli.

Săptămâna aceasta s-a încheiat întreg procesul de cercetare în cazul grupului ”Şincai Memes”, fiind luate deciziile definitive cu privire la sancțiunile aplicate tuturor elevilor implicați.

“În urma audierii celor 62 de elevi despre care s-a constat că au săvârşit abateri şi a dezbaterilor pe marginea raportului de cercetare, Consiliul profesoral întrunit în data de 24 februarie a hotărât: 61 de elevi au primit sancţiuni prevăzute în regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, de la mustrarea scrisă până la mutarea disciplinară în altă unitate de învăţământ. Sancţiunile au fost însoţite de scăderea notei la purtare, în intervalul cuprins între notele 9 şi 4. Nu s-au aplicat sancţiunile maximale care constau în exmatricularea elevilor. Sancţiunile complementare de scădere a notei la purtare pot fi ridicate de către Consiliul profesoral, dacă până la sfârşitul semestrului/anului şcolar elevii dovedesc un comportament ireproşabil”, a precizat directorul liceului Ioan Radu Todea.


Reprezentanţii elevilor își apără colegii din Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai”

Consiliul Județean al Elevilor Cluj a venit cu propuneri pentru a îmbunătății sistemul prin care consiliul profesoral a luat deciziile.


”Am căzut de comun acord cu reprezentanții școlii în vederea evitării lipsei de subiectivitate în luarea deciziilor cu privire la sancțiuni. S-a decis păstrarea elevilor sub anonimat, în cadrul consiliului profesoral, pedepsele fiind decise exclusiv în funcție de gravitatea faptei. Pe de alta parte, după convocarea consiliului profesoral, am cerut informații cu privire la întregul demers, asigurându-ne că totul a fost în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare al Unităților de Învățământ Preuniversitare. Dacă vor fi găsite abateri, cu siguranță le vom semnala forurilor superioare”, a declarat Mușat Vladian, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

Reprezentanții elevilor declară că nu există niciun caz de exmatriculare. Sancțiunile ajung de la mustrare verbală, până la transferul disciplinar, în cazurile cele mai grave.


”Doresc să clarific că toți elevii care au primit mustrări scrise, au și nota scăzută la purtare, însa ca sancțiune complementară. Acești elevi, au varianta de a depune o cerere prin care să solicite anularea acestei decizii, în cazul în care nu vor mai avea alte abateri pe parcursul întregului semestru, având  posibilitatea de a termina anul cu nota 10 la purtare. Mai mult decât atât, cei vizați de sancțiuni pot depune contestație astfel decizia fiind revizuită”, declară Mușat Vladian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter