Actualitate

UPDATE Hellvig, invitaţie la mită: „Soţia nu e foarte încântată de salariul de şef al SRI”

Eduard Hellvig a confirmat, marţi, după ce a primit avizul Comisiei SRI de a ocupa funcţia de director al serviciului, că soţia sa nu este „foarte încântată” de schimbarea financiară presupusă de trecererea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI, el arătând că a „avut discuţii acasă”.

UPDATE-

Episodul ANI

Din „motive financiare“, în urmă cu câţiva ani, Eduard Hellvig s-a aflat în vizorul ANI.

Astfel, Agenţia Naţională pentru Integritate susţinea că, în perioada 20 decembrie 2011 – 14 septembrie 2012, Eduard Hellvig a fost angajat pe funcţia de cercetător în ştiinţe politice în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, societate care nu se încadrează în categoria firmelor care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare, conform Ordonanţei nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, motiv pentru care ANI a dispus sesizarea Inspecţiei Muncii privind contractul individual de muncă încheiat între Eduard Hellvig şi SC Dib Media Consultancy, având în vedere faptul că nu au fost respectate prevederile legale în materie, scire romaniacurata.ro.


Au mai rezultat, conform extraselor bancare, tranzacţii reprezentând încasări drepturi salariale de la SC Life Line – Medical Center SRL (în perioada august – octombrie 2012), în cuantum de 26.703 lei, în condiţiile în care Eduard Hellvig nu figurea, ca şi angajat al societăţii, în baza de date centrală a Inspecţiei Muncii.

Eduard Hellvig a contestat în instantă raportul întocmit de ANI, însă a pierdut procesul la prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti. La recurs, Hellvig a avut câştig de cauză, iar în decembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că nu s-a aflat în stare de incompatibilitate.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„E o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată”, a spus Hellvig, răspunzând unei întrebări referitoare la trecerea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI, informează Mediafax.


El a arătat că viitorul statut de şef al SRI reprezintă o schimbare „fundamentală” a viitorului său şi a familiei sale, fapt la care a reflectat înainte de a accepta propunerea pe care i-a făcut-o preşedintele Klaus Iohannis.

„Preşedintele Iohannis m-a contactat şi mi-a propus (funcţia de şef SRI, n.r.). Am avut o întâlnire privată, nu telefonică. A trebuit să stau un pic să mă gândesc pentru că e o schimbare fundamentală a vitorului meu şi a familiei mele”, a spus Hellvig.


El a arătat că va demisiona din PNL şi din PE imediat ce va primi mandatul de director al SRI din partea Parlamentului.

Hellvig a ţinut să dea asigurări că în mandatul său de şef al SRI nu vor exista imixtiuni politice în activitatea serviciului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter