Actualitate

Mihai Seplecan a pierdut lupta pentru şefia CJ Cluj. Reacţia liberalului

Tribunalul Cluj nu îl va repune în funcţia de şef al Consiliului Judeţean Cluj pe liberalul Mihai Seplecan. Aceasta după ce a admis acțiunea Prefecturii Cluj pentru anularea unor hotărâri de CJC din 2014 prin care Ioan Oleleu a fost eliberat din funcția de vicepreşedinte al CJ Cluj şi a fost înlocuit de liberalul Mihai Seplecan.

Potrivit site-ului Tribunalului Cluj, „soluţia pe scurt este: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului I.O. Respinge excepţia lipsei de obiect cu privire la HCJ nr185/31.07.2014. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Prefectul Judeţului Cluj în contradictoru cu pârâţii Consiliul Judetean Cluj , I.O si M.S. Anuleaza HCJ 169 /11.06.2014 şi HCJ 178/11.06.2014 , hotărâri care au fost iniţial obiectul dosarului nr 3574/117/2014 al Tribunalului Cluj. Anulează HCJ 183/31.07.2014 , HCJ 184/31.07.2014 si HCJ 185/31.07.2014 , hotărari care au făcut iniţial obiectul dosarului 4494/117/2014 al Tribunalului Cluj , conexat ulterior la prezentul dosar. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 18.02.2015“.

Vă reamintim, Tribunalul Cluj a judecat procesul în care prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a atacat în contencios administrativ hotărârile privind debarcarea lui Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj şi numirile lui Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte, respectiv preşedinte al CJ Cluj.


Avocaţii lui Oleleu au vrut să demonstreze că Mihai Seplecan s-a aflat în conflict de interese la momentul adoptării hotărârilor prin care s-a Oleleu a fost schimbat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj şi a fost ales Seplecan, precizând că se afla în comisia de validare constituită la CJ Cluj în momentul când s-a votat.

Seplecan: „Bucuroşi le-om duce toate“

Liberalul Mihai Seplecan susţine că aşteaptă motivarea sentinţei, după care se va consulta cu liderii de partid pentru a lua o decizie.


„Aştept motivarea şi după aceea, la o discuţie cu domnul Marius Nicoară, Daniel Buda şi Emil Boc, se va lua o decizie la nivel de partid.

Există două variante: vom face contestaţie sau vom accepta ca acele hotărâri să fie anulate, neavând obiect. Eu cred că trebuie lămurită situaţia celor din UDMR, care ar trebui să ştie cum se poziţionează faţă de PNL. Până atunci…bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război…“, a spus Seplecan, pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter