Actualitate

Procesul lui Uioreanu a început cu o pauză

Procesul lui Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a început joi, 12 februarie, cu o amânare pe 2 martie.

Uioreanu a folosit o prevedere legală care spune că inculpatul are posibilitatea, o singură dată, să se prezinte fără avocat la proces şi, în acelaşi timp, să respingă avocatul din oficiu.

Citeşte şi: Uioreanu a ajuns acasă. Care este cea mai mare dorinţă a fostului preşedinte al CJ Cluj


Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.


Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.


În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Reamintim faptul că omul de afaceri Ioan Bene, care se afla în arest preventiv şi care este judecat în acelaşi dosar de corupţie cu fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, a fost eliberat, marţi, din Penitenciarul Gherla, întrucât instanţa i-a admis cererea de a fi plasat în arest la domiciliu.


Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, judecătorii au admis, marţi, o cerere depusă de avocaţii lui Ioan Bene, prin care solicitau înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter