Actualitate

Uioreanu a ajuns acasă. Care este cea mai mare dorinţă a fostului preşedinte al CJ Cluj

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a ajuns miercuri seara acasă. El a fost aşteptat de jurnalişti dar şi de membrii familiei. Înainte de a ajunge acasă Uioreanu a făcut o vizită la Poliţie. Curtea de Apel a dispus miercuri înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

După 5 luni, 2 săptămâni și o zi de arest preventiv, Horea Uioreanu a ajuns la Cluj-Napoca şi a declarat că cea mai mare dorinţă a sa este să-şi vadă familia şi cei doi băieţi.

“Mă bucur că am ajuns în faţa casei şi o să-mi văd cei doi băieţi şi familia. Cred că a fost cea mai mare dorinţă a mea. Ajuns acasă, mă simt foarte bine. A fost o perioadă grea, dar a trecut şi sper ca revederea cu familia să fie bucurie care să şteargă toate neplăcerile. Familia şi cei doi băieţi mi-au lipsit cei mai mult. Nu comentez decizia judecătorilor şi ce mi-am dorit eu cel mai mult a fost să ajung acasă şi am ajuns. Sigur că voi vota, din păcate cu urna mobilă cum am votat şi duminica trecută. Voi solicita urna mobilă, obligatoriu, nu am altă posibilitate. Am urmărit toate dezbaterile electorale  şi mi se pare ce mai anostă campanie electorală şi tematica prezidenţialelor e total ocolită”, a spus Uioreanu.


Curtea de Apel Cluj a judecat, miercuri, contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Cluj de luni, care hotărâse să înlocuiască arestul preventiv, în cazul lui Uioreanu, cu măsura arestului la domiciliu.


Astfel, Curtea de Apel a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia fiind definitivă şi se aplică de îndată, astfel că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a părăsit miercuri Penitenciarul Gherla.

“În urma şedinţei de astăzi, 12 noiembrie, Curtea de Apel Cluj a respins ca neîntemeiată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale din 10 noiembrie a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Cluj în dosarul 3627/117/2014/a10 privind pe Horea Uioreanu şi Vasile Pogăcean. Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu şi este definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.


În 23 iunie, Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.


Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.


În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Reamintim faptul că omul de afaceri Ioan Bene, care se afla în arest preventiv şi care este judecat în acelaşi dosar de corupţie cu fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, a fost eliberat, marţi, din Penitenciarul Gherla, întrucât instanţa i-a admis cererea de a fi plasat în arest la domiciliu.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Cluj, judecătorii au admis, marţi, o cerere depusă de avocaţii lui Ioan Bene, prin care solicitau înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter