monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un al doilea deţinut a fost prins de poliţişti

Un al doilea deţinut care a evadat din arestul IPJ Cluj sâmbătă după amiaza a fost prins în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Potrivit unor surse din Poliţia Cluj, deţinutul a fost prins în centrul oraşului. El a fost dus în faţa procurorului de caz pentru a fi audiat, au mai spus sursele citate. Căutările poliţiştilor continuă pentru prinderea celorlalţi doi deţinuţi.

Surse din poliţie au declarat pentru Monitorul de Cluj că un al doilea deţinut a fost prins în cursul nopţii în centrul municipiului Cluj-Napoca, fără a oferi alte detalii. Cel de-al doilea deţinut prins se numeşte Claudiu Marin Botorea, în vârstă de 36 de ani.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Cluj, oamenii legii au reuşit să îl depisteze şi să îl prindă pe unul dintre cei patru evadaţi, acesta fiind un bărbat de 36 de ani, Claudiu Marin Botorea care era arestat preventiv pentru furt calificat, evadatul fiind prins în zona centrală din Cluj-Napoca.


Reamintim faptul că sâmbătă seara a mai fost prins un alt deţinut, Daniel Baciu, în vârstă de 16 ani. Minorul a fost prins de poliţiştii clujeni în zona gării.

Patru bărbaţi aflaţi în arestul Poliţiei Judeţene Cluj, trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, au evadat, sâmbătă seară, din arestul IPJ, la ora transmiterii acestei ştiri fiind instituită o alertă în întreg judeţul pentru căutarea evadaţilor.


Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au declarat, sâmbătă seară, că din primele date, a reieşit că cei patru arestaţi preventiv, din care trei pentru furt calificat şi unul pentru tentativă de omor, ar fi reuşit să evadeze din arestul Poliţiei Judeţene Cluj profitând de neatenţia poliţiştilor care erau de serviciu în această seară.

Sursele citate au precizat că, în prezent, au fost instituite filtre ale poliţiştilor pe raza întregului judeţ, mai ales la intrările şi ieşirile din localităţi, astfel de filtre fiind instituite şi pe căile ferate.


Potrivit aceloraşi surse, reprezentanţii IPJ Cluj au sesizat un procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care a început deja cercetările pentru sărârşirea infracţiunii de evadare, în ceea ce îi priveşte pe cei patru bărbaţi aflaţi în arest preventiv.

Totodată, potrivit surselor citate, procurorul de caz face cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu în ceea ce îi priveşte pe poliţiştii care erau de serviciu la arestul IPJ în momentul în care cei patru bărbaţi au reuşit să fugă.