monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Bărbat cercetat pentru evaziune fiscală în valoare de 55.000 de lei

Un cetăţean italian, de 59 de ani, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală

Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat peste 55.000 de lei, reprezentând impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie.

Totodată, bărbatul ar fi sustras de sub sechestrul aplicat de organele fiscale bunuri mobile de circa 45.000 lei.


În urma cercetărilor efectuate de poliţişti de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un cetăţean italian, de 59 de ani, pentru evaziune fiscală, comisă prin stopaj la sursă.

Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel, în perioada 2013-2014, este de aproximativ 55.000 de lei.


Totodată, în perioada 2013 – 2014, acesta ar fi cauzat un prejudiciu de circa 45.000 lei, prin înstrăinarea mai multor bunuri mobile ale firmei administrate. Anterior, bunurile au fost puse sub sechestru de către organele fiscale şi au fost lăsate în custodia administratorului, în vederea acoperirii unor datorii către bugetul de stat.

„Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi sustragere de sub sechestru, faptă prevăzută de Codul penal”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.