Actualitate

Meșteșugarii își etalează produsele la Turda într-o ediție specială a târgului de Crăciun

Dacă de Moș Nicolae sute de turdeni au cumpărat produse tradiționale de la târgul meșteșugarilor, iată că și de Crăciun municipalitatea oferă aceeași oportunitate.

În preajma sărbătorilor tradiţionale de Crăciun, Primăria Municipiului Turda organizează o ediţie specială a „Târgului meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari”.

Evenimentul are loc în perioada 19 – 20 decembrie 2014, locaţia fiind zona pietonală din centul oraşului.


Și de această dată vor fi prezenți producători locali, meşteşugari, manufacturieri, artizani populari din diverse domenii de activitate, ideea municipalităţii turdene fiind aceea de a crea un cadru favorabil în vederea promovării meşteşugarilor din zonă, precum şi pentru conservarea vechilor tradiţii locale. Organizatorii spun că nu vor lipsi produsele de apicultură, uleiul de floarea soarelui presat la rece, produsele lactate, iar turta dulce ne va aminti târgurile de altădată. În plus, producătorii oferă suveniruri, produse ceramice, ornamente şi decoraţiuni, care pot deveni cele mai potrivite cadouri de Crăciun.

„Mulţumim tuturor producătorilor şi partenerilor care ne sunt alături în organizarea târgului, precum şi cetăţenilor comunităţii noastre care au contribuit la longevitatea acestui eveniment. Sărbătorile de iarnă ne oferă fericita ocazie de a adresa tuturor urările noastre sincere de sănătate, armonie şi belşug. Fie ca lumina Crăciunului să ne însoţească, pentru a regăsi împreună frumuseţea tradiţiilor româneşti”, transmite primarul Tudor Ștefănie.


Turdenii, vizitatori ai târgului, se pot bucura de oferta producătorilor autohtoni care își fac apariția periodic la târgul meșteșugarilor, o activitate devenită deja tradiție.

abonare newsletter