Actualitate

Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney. Răpitorul a afișat un steag isalamic în geam

Mai mulți ostatici au fost reținuți luni la Sydney, într-o cafenea în a cărei fereastră a fost pus un steag islamic negru, într-un cartier din centrul oraşului, blocat de către forţe de securitate.

UPDATE: Cinci persoane au ieșit din cafenea

Cinci persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney în care un bărbat înarmat ţinea luni mai mulţi ostatici şi în care a fost desfăşurat un steag islamic, au anunţat poliţia şi un jurnalist AFP.

Iniţial, trei persoane au ieşit din cafeneaua Lindt Chocolate Cafe în care a început, în urmă cu peste şase ore, luarea de ostatici, în Martin Place, o piaţă pietonală situată în centrul de afaceri din Sydney, a anunţat poliţia.


La puţin timp după aceea, două femei au ieşit în fugă din clădre, anunţă un jurnalist AFP.

Nu se știe însă dacă ostaticii au fost eliberaţi de către răpitor sau dacă au reuşit să scape.


--------

Un bărbat înarmat ținea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney, situată în centrul oraşului, a anunţat poliţia australiană, adăugând că deocamdată nu se poate vorbi despre o operaţiune teroristă. Evenimentul a avut loc în Martin Place, o piaţă situată în cartierul de afaceri din Sydney, care a fost evacuată, relatează AFP.


„Este vorba despre un singur răpitor", a anunţat şeful poliţiei statului New South Wales, Andrew Scipione, fără să fie în măsură să precizeze numărul persoanelor reţinute.

Imagini de televiziune prezentau un steag negru cu o inscripţie în arabă, pus de către ostatici într-o fereastră a cafenelei. Se pare că este vorba despre shahada, crezul islamic: "Nu există alt Dumnezeu în afară de Allah, iar Mahomed este profetul său".


De asemenea, presa scrie că între zece şi 50 de persoane se află în cafenea. Mai multe persoane au fost văzute ţinând mâinile sus.

Potrivit aceleași surse, unul dintre motivele răpitrii l-ar putea reprezenta faptul că Australia s-a angajat, în septembrie, alături de Statele Unite în lupta împotriva organizaţiei Satul Islamic (SI), țara şi-a crescut astfel nivelul de alertă faţă de ameninţarea teroristă reprezentată de combatanţi jihadişti australieni care s-au întors din Irak şi Siria.

Etichete: cafenea sydney ostatici
Ultimele Stiri
abonare newsletter