Actualitate

Cum se va dezvolta Cluj-Napoca în următorii 10 ani. Ultimii paşi înspre aprobarea noului PUG

Municipalitatea face ultimii paşi pentru aprobarea noului PUG (plan urbanistic general). Potrivit acestuia, mai multe proiecte mari vor prinde contur pentru clujeni.

Astfel, primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că în ceea ce priveşte circulaţia se are în vedere fluidizarea traficului rutier.

Inelul Sud de circulaţie va porni din cartierul Mănăştur spre Calea Turzii, Borhanci şi Centura Vâlcele-Apahida.


O altă centură ocolitoare va porni de la nodul de autostradă de la Gilău, malul Someşului, până la Cora, a mai precizat Boc. Acest proiect va permite extinderea transportului în comun spre Floreşti, mai exact a tramvaiului sau troleibuzului.

Centura Baciu va lega nodul de autostradă Rădaia-Mihăieşti, pe la sud de Baciu, de Tăietura Turcului, continuată de o supratraversare de cale ferată.


Trei parcuri şi un cimitir nou

Primarul Emil Boc a mai precizat că va fi amenajat şi un cimitir nou, la Someşeni, în zona Moş Ion Roată.

Nu în ultimul rând, primăria are în vedere şi  amenajarea a trei parcuri în mai multe zone din oraş.


„Cel mai mare va fi Parcul Hoia-Muzeul Etnografic, care se va întinde pe o suprafață de 50 de hectare. Apoi vom mai avea unul în Mănăștur, într-o pădure de 20 de hectare în zona Pârâul Țiganilor, si Parcul Est, în zona lacurilor din Gheorgheni, pe un teren de 20 de hectare. În fiecare dintre aceste 3 locații avem proprietăți publice și private și va trebui să demarăm procedurile legale ca să rămână parcuri, să nu se construiască blocuri sau altceva”, a spus Emil Boc.

Noul Plan Urbanistic General (PUG) urmează să fie aprobat în şedinţa de Consiliu Local din 22 decembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter