monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Proiectul noului PUG, depus la Registratura Consiliului Judeţean Cluj

Proiectul noului Plan Urbanistic General (P.U.G.) al Municipiului Cluj-Napoca a fost depus la Registratura Consiliului Judeţean Cluj.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, acesta urmează a fi analizat şi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) Cluj în vederea avizării, şedinţă care va fi special convocată în acest sens în data de 3 decembrie 2014.

Demersurile pentru apariţia noului PUG au început în urmă cu patru ani, dar pe parcurs au aparut tot felul de impedimente care au dus la multe blocaje astfel că municipiul nu are încă un PUG nou. 2014 este ultimul an când mai poate fi prelungit vechiul PUG care a apărut în 1999, astfel că autorităţile trebuie să se grăbească şi să avizeze noul plan


De-a lungul anilor, Primăria Cluj-Napoca a fost asaltată cu întrebări şi sesizări cu privire la apariţia noului PUG. Cei mai mulţi dintre clujeni sunt nemulţumiţi că nu pot să construiască nimic până când nu apare PUG-ul nou deoarece autorităţile nu ştiu în ce categorie pot să încadreze terenurile. Există situaţii ridicole în care o jumătate dintr-o parcelă de teren se află în intravilan, iar cealaltă în extravilan.