monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul fotografiilor cu Elena Udrea şi şefa DIICOT Alina Bica

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară, pentru verificări legate de fotografiile făcute publice joi în care apar Elena Udrea şi şefa DIICOT, Alina Bica.

Elena Udrea, candidata PMP la alegerile prezidenţiale și procurorul şef al DIICOT, Alina Bica la cumpărături în Paris. Sursă foto: HotNews.ro

Conducerea CSM a transmis sesizarea vineri dimineaţă, urmând ca inspectorii judiciari să facă verificări şi să întocmească un raport cu concluziile cauzei, care va fi analizat într-o şedinţă a plenului Consiliului.

CSM a precizat, într-un comunicat de presă, că Inspecţia Judiciară a fost sesizată în acest caz pentru a face verificări atât în cazul cererii procurorului şef Alina Bica de apărare a reputaţiei profesionale, cât şi raportat la o posibilă încălcare a Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.


"Astăzi, 31 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări, atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale, formulată de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-şef al DIICOT", se arată în comunicatul CSM.