Actualitate

Soluţii pentru fluidizarea traficului pe DN1. Floreştiul introduce benzile reversibile

Comuna Floreşti va introduce un sistem de benzi reversibile pe DN1 pe strada Avram Iancu pentru fluidizarea traficului. Concret, este vorba de circulația pe trei benzi, dimineață între orele 6-8.30 pe sensul de mers către municipiul Cluj-Napoca și după-amiza între orele 16-19 pe sensul de mers spre Florești, de la sensul giratoriu din centrul comunei, până după unitățile militare.

După o serie de discuții, reprezentanții DRDP Cluj, ai IPJ Cluj  Serviciul Circulație, în frunte cu șeful Biroului, comisar șef Lucian Bob, ai CTP Cluj, în frunte cu directorul Liviu Neag, alături de primarul comunei Florești, Horia Șulea s-au căutat soluții pentru fluidizarea traficului pe DN1 și în interiorul comunei.

Cei prezenți,  după discuții în care s-au analizat fel de fel de variante, au decis să demareze un studiu privind introducerea unui sistem de benzi reversibile pe DN1, Avram Iancu.


„Suntem pregătiți de această variantă, probabil unică în România. Ne dorim să fluidizăm traficul, să venim în întâmpinarea floreștenilor. Am convenit cu cei de la DRDP, administratorul drumului, ca în cel mai scurt timp să ne furnizeze un proiect în acest sens. Primăria Florești va suporta toate costurile legate de acest proiect, adică marcarea drumului și panourile de semnalizare electronică”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

„Nu am uitat nici de sistemul inteligent de semaforizare, care va dirija circulația și va interzice virajul la stânga de pe DN1. Pentru implementarea acestuia avem însă nevoie de două sensuri giratorii, unul la ieșirea spre Gilău și unul în zona BMW”, a mai spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.


În Floreşti, cea mai mare comună din România, cu o populaţie oficială de peste 20.000 de locuitori şi neoficial în jur de 33.000 de locuitori, una dintre marile probleme este drumul DN1E60 care tranzitează localitatea. Dimineaţa, între orele 6-8.30, potrivit măsurătorilor, în medie 14.000 de maşini parcurg DN1-Avram Iancu, spre Cluj-Napoca dintre care doar 2000 intră în Floreşti.

Recent, tot pentru a fluidiza traficul, Primăria Floreşti a interzis accesul maşinilor pe strada Poligonului.


“Am monitorizat în ultimele două săptămâni de când am interzis accesul mijloacelor de transport proprii pe strada Poligonului dinspre Tăuţi înspre DN1 şi am apelat la această metodă pur şi simplu pentru a uşura deplasarea în trafic a mijloacelor de transport în comun şi în mod deosebit al celor de pe linia M21, linie pe care în urma numărătorii făcute pe parcursul unei săptămâni s-a ajuns la concluzia că între orele 6-8.30 dimineaţa circulă aproximativ 4.500 de călători. A apărut o oarecare nemulţumire din partea celor care se deplasează cu maşina proprietate personală dar problema este legat strict de intervalul orar 7-8.15, nici până la ora 7, nici după ora 8.15 nu mai avem probleme în trafic. Este un vârf de deplasare a celor care merg dinspre Floreşti spre Cluj motiv pentru care apar aceste probleme”, a mai spus Şulea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter