Actualitate

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită la Turda

Sâmbătă dimineața, în fața Catedralei Ortodoxe din Turda au avut loc o serie de evenimente dedicate Zilei Armatei Române.

Ziua Armatei la Turda Ziua Armatei la Turda

Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă, urmată de discusurile oficialilor locali. Printre cei care au luat cuvântul s-au aflat primarul Tudor Ştefănie, deputatul Mircea Irimie, col. Ion Costinel Boboc, comandantul garnizoanei Turda.

Primarul Tudor Ștefănie a subliniat rolul armatei române în istoria României cu accent pe parteneriatul NATO și importanța acestuia. „Un factor de echilibru și stabilitate în societate, cu un rol major în apărarea intereselor poporului român, armata a reprezentat și va reprezenta o instituție fundamentală a Statului”, a declarat Ștefănie.


Deputatul Mircea Irimie a amintit faptul că Armata este una din instituțiile în care românii au încredere maximă alături de Biserică.

Au urmat depuneri de coroane din partea instituţiilor locale, a forului deliberativ, a partidelor politice, a reprezentanţilor în Parlament, a unităţilor şcolare, a societăţilor comerciale de interes public şi a unor asociaţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter