Actualitate

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale prilej de dezbatere la primăria Turda

Sala mare a primăriei Turda a fost gazda unei dezbateri având ca temă: "Este voluntariatul o activitate adresată doar adulţilor?". Activitatea se înscrie în calendarul Săptămânii Europeane a Democraţiei Locale.

Proiectul este derulat de Centrul Raţiu pentru Democraţie în parteneriat cu Primaria Municipiului Turda şi Asociaţia "Gaudeamus" din Republica Moldovaşi este co-finanţat prin EEA Grants.

La eveniment au fost prezenți elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazu şi Colegiului Emil Negruţiu din Turda, precum şi adulţi şi pensionari din comunitate.


Prezidiul a fost compus din primarul Tudor Ștefănie; Codruța Bungărdean - Şef Serviciu Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale; profesorul Florin Stan-coordonator de proiect, Raul Sălăgean instructor din partea Asociației Române de Dezbatere Oratorie și Retorică în calitate de moderator.

Pentru început primarul Tudor Ștefănie a amintit de colaborarea pe care administrația locală o are cu cele 45 de ONG-uri din municipiu, subliniind faptul că își dorește o mai mare implicare a acestora în viața comunității. Edilul a pus accentul și pe ceea ce înseamnă voluntariatul, care în opinia sa, la Turda cel puțin, lasă de dorit.


„Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale a fost marcată din anul 2007 încoace și este binevenită. Ne dorim acest dialog pentru tot ce înseamnă democrația și instituțiile statului. Vrem ca anul viitor să intensificăm activitățile pe segmentul de democrație participativă, reamintesc aici doar câteva din colaborările avute cu Master Forum, Pro Democrația, Fundația Rațiu...există o permanentă colaborare din partea administrației locale cu instituțiile din domeniu” explică Ștefănie.

Șeful executivului a îndemnat tinerii participanți la dezbatere să reia acel proiect care viza constituirea unui Consiliu Local al tinerilor, amintind cu această ocazie și despre comitetul consultativ al cetățenilor care a fost dat uitării.


Profesorul Florin Stan a vorbit la rândul său despre proiectul „Voluntariat, Verde, Viață!” realizat de Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD) prin Fabrica de Timp Liber, în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda şi Asociaţia ”Gaudeamus” din Republica Moldova.

Raul Sălăgean instructor din partea Asociației Române de Dezbatere Oratorie și Retorică a moderat dezbaterea cu tema "Este voluntariatul o activitate adresată doar adulţilor?". Cele două echipe „Guvernul” și „Opoziția” încercând să-și impună punctele de vedere prin idei adaptate vârstei competitorilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter