Actualitate

Sensul giratoriu de la aeroport, proiectat de soţul arhitectului judeţului Sanda Oltean, este greşit

Directorul operaţional al Aeroportului Internaţional Cluj, Iuliu Pop a precizat că sensul giratoriu din faţa instituţiei este prost făcut şi că din această cauză aeroportul primeşte zeci de plângeri de la pasagerii nemulţumiţi. Proiectantul sensului giratoriu a fost firma Top Proiect SRL, firmă la care este angajat şi Mihai Oltean, soţul arhitectului judeţului Cluj Sanda Oltean.

“Sensul giratoriu nu este bine conceput. Noi i-am spus proiectantului, care este soţul doamnei Oltean, arhitectul şef de la judeţ, că nu este în regulă aşa. Orice sens giratoriu dintr-o zonă care trebuie să asigure acces la o instituţie trebuie să aibă benzi pe preselectare pe ambele sensuri pe o distanţă de minim 50 de metri ca accesul în şi afară din instituţie să se facă rapid şi eficient. Nu s-a ţinut cont de obiecţiile noastre şi la noi vin direct plângerile pasagerilor nemulţumiţi”, a spus Iuliu Pop.

Sensul giratoriu a costat 450.000 de euro şi lucrările executate de UTI au durat peste doi ani de zile.


Legăturile firmei Top Proiect cu Consiliul Județean Cluj datează din 2010, când firma lui Mihai Oltean a fost proiectant general la lucrările de amenajare și extindere a parcării Aeroportului, lucrare subcontractată despre care șefii CJ nu se poate spune că nu ar fi avut cunoștință.

Soția comandă, soțul execută, soția verifică, soțul ia banii


Legal, potrivit Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei (art. 79), și art. 6 din Hotărârea CJ Cluj 327/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare (R.O.F.) al aparatului de specialitate al instituției, Sanda Oltean este în conflict de interese și un caz clar de incompatibilitate, pentru că - atât în calitate de șef de serviciu (2011), cât și de arhitect șef (2012) - avea atribuțiuni de conducere, coordonare, control și aprobare exact în domeniul în care firma soțului execută lucrări plătite din bani publici de o regie aflată în subordinea angajatorului ei, Consiliul Județean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter