monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Peste 5 milioane de lei costă trecerea în subteran a cablurilor din Floreşti

Primăria Floreşti a demarat o nouă licitaţie pentru trecerea reţelelor electrice din montaj aerian în montaj subteran. Anunţul a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Valoarea investiţiei este estimată la 5.260.120 RON (fără TVA), fonduri din bugetul propriu, şi presupune translatarea în subteran a întregului ansamblu de cabluri aeriene de pe Avram Iancu/DN 1.  Valoarea cheltuielilor diverse şi neprevăzute reprezintă maximum 7 % din valoarea estimată a acordului cadru.

Legat de perioada previzionată pentru desfăşurarea acordului cadru, aceasta este de 48 de luni. Deschiderea ofertelor pentru această licitaţie va avea loc pe 14 octombrie 2014.


“Proiectul este unul deosebit de important pentru floreşteni. În primul rând vorbim de aspectul estetic al zonei, care se va schimba în bine. Asta întrucât concomitent cu trecerea cablurilor în subteran vom moderniza şi iluminatul public pe această arteră. Apoi, acest proiect este un prim pas spre sistematizarea zonei. În cursul lunii octombrie vom demara licitaţia privind realizarea trotuarelor pe Avram Iancu şi pe Cetăţii III, partea stângă pe sensul de mers spre Eroilor”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.